avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la cine ramane apartamentu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la cine ramane apartamentu?

problema este in felul urmator:sot , sotie, si 2 fiice.cei doi divorteaza, si apartamentul ramane la sot , ca are in grija cele 2 fiice, sotiia fiind dependenta de alcool.sentinta judecatoreasca de atunci a fost sa ramana apartamentul sotului , putand fi contestata in instanta in maxim 15 ani, mai sunt 4 ani pana expira cei 15 , si as vrea sa stiu daca apartamentul se poate vinde de catre sot, dar proprietar era pe acte sotia, nu sotul.era trecut pe numele ei, si inca este .ce e de facut?sau mai poate face ceva sotia sa il ia?
Cel mai recent răspuns: d807 , utilizator 12:20, 11 August 2009
am uitat sa precizez ca cele 2 fiice sunt majore, si ca fosta sotie sa recasatorit, dar el nustie daca ea este recasatorita cu acte sau locuieste numai asa, in concubinaj.
In ce priveste apartamentul, acesta este bun comun, chiar daca a fost trecuta in CF doar sotia. Prin urmare, la partaj, el va fi impartit intre cei doi fosti soti.

Din relatarea dumneavoastra nu rezulta daca a fost efectuat partajul.

In eventualitatea in care s-a facut partajul, rezulta ca imobilul ar fi fost atribuit sotiei, din moment ce spuneti ca dansa figureaza ca proprietara.

In eventualitatea in care nu s-a facut partajul, singura modalitate in care instanta ar fi putut sa hotarasca ca sotul sa ramana in apartament ar fi fost ordonanta presedintiala, care are caracter provizoriu si deci nu ar mai putea fi operanta astazi. In acest caz, trebuie cerut partajul, urmand ca cei doi fosti soti sa stabileasca prin buna intelegere impartirea bunurilor comune, iar in cazul in care nu se inteleg, va decide instanta.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Va multumesc tuturor pentu raspunsurile date

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț ... Justiția Divină Justiția Divină Bună ziua, Se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț în situația în care soția a aflat că sotul în timpul casatoriei a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Informatii despre proprietate gsorini gsorini Buna ziua, Am urmatorea situatie in familie. Parintii sunt divortati si amandoi sunt proprietari ai apartamentului pe care il au. In apartament sta unul din ... (vezi toată discuția)
Lmprumut notarial girare apartament doar coproprietar daria90 daria90 Bună ziua, Un coproprietar apartament poate face un împrumut notarial garantandu-l cu imobilul respectiv? Fără ca celalalt coproprietar sa fie prezent ... (vezi toată discuția)