avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Depasirea sumei de 150 lei pentru tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Depasirea sumei de 150 lei pentru tichete cadou

Buna ziua. In situatia in care un angajator decide sa dea unui angajat tichete cadou cu ocazia Pastelui in valoare mai mare de 150 lei, diferenta care depaseste aceasta suma va fi impozitata si cu contributiile sociale (16.5%) sau doar cu 16% impozit pe salarii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emaio , utilizator 08:32, 22 Aprilie 2016
Da, suma ce depășește 150 lei va fi cuprinsă în baza de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale(art 142, b)
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
Din 2016, tichetele cadou ce nu depasesc ca valoare 150 lei nu mai sunt supuse impozitului pe venit? Eu asa stiu, dar parerile sunt impartite si as dori sa ma lamuresc .Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tichete cadou VLADUTZA07 VLADUTZA07 Ma puteti lamuri va rog in ceea ce priveste impozitarea tichetelor cadou. Se impoziteaza cu 16% sau sunt asimilate veniturilor salariale? Exista o limita ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete cadou moise_anca moise_anca Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ChRam ChRam Buna ziua. Valoarea tichetele de masa se iau in calcul la contributia la pensie si la calcularea indemnizatiei pt cresterea copilului? (vezi toată discuția)