avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... preluare firma infiintata in 1990 !
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

preluare firma infiintata in 1990 !

Exista o firma infiintata in 1990-1991 , vechiul administrator doreste sa o vanda -autorizatia separat si firma separat.

1. firma are o cifra de afaceri de peste 600.000 de euro in 2015 .
2. firma are 9 angajati,
3. se vinde spatiu comercial de 55 mp
+autorizatia de functionare ,
4. firma nu are credite la banci, nu are datorii la STAT .


a.la ce ar trebui sa fie atent noul proprietar daca doreste sa o cumpere ?
b. cat ar costa transcrierea -preluarea ?

Ms.
Cel mai recent răspuns: redu , utilizator 21:06, 3 Mai 2016
La vanzarea unei firme se cesioneaza partile sociale la valoarea lor din actul constitutiv .Autorizatiile de functionare nu pot face obiectul vanzarii, ele se transmit si raman valabile.
In legatura cu spatiul trebuie vazut cine este proprietarul si face obiectul unei vanzari separate dupa cum v-ati inteles.Apelati la un expert contabil care ar putea verifica situatia financiara si evalua bunurile . Pentru contractul de cesiune, Actul constitutiv actualizat etc. si relatia cu Registrul comertului apelati la un avocat .Faceti un inventar al bunurilor.
cazacuioana, eu sunt expertul contabil- dar nu stiu daca eu ca Administrator pot sa fiu si cel care face expertiza, pot semna ca si Administrator si Contabil !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare? fara "riscuri" pe viitor? Anyta9 Anyta9 Buna, Am citit cate ceva din acest forum si vreau sa va felicit pt munca depusa. As avea si eu cateva nelamuriri daca puteti sa ma ajutati. As dori sa vand ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl cu 2 asociati catre o persoana fizica fervus fervus Buna ziua! Sunt unul dintre cei doi asociatii ai unei societati comerciale (SRL). Firma mea nu a mai avut activitate de ceva timp. Ne gandeam sa o ... (vezi toată discuția)
Intenționez să cumpăr un srl care activează ca magazin alimentar. ce trebuie verificat înainte de achiziție, și cum se poate face asta? syca_89 syca_89 Buna ziua Intentionez sa achizitionez un SRL care activeaza ca si magazin alimentar. ce trebuie si cum pot sa il verific inainte de achizitie? care este ... (vezi toată discuția)