avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil in strainatate

Buna ziua! Am un copil de 2 luni cu prietena mea si stam toti 3 in Bucuresti. Deoarece prietena mea este crescuta in Italia,ea impreuna cu parintii si sora ei au dubla cetatenie.Problema mea este urmatoarea:
In luna iunie trebuie sa plecam in Italia toti 3 la botezul nepotelului prietenei mele. Deoarece eu nu am incredere in soacra mea imi e frica ca prietena mea va ramane cu copilul in Italia.Ce pot face sa previn acest lucru? O pot pune sa-mi dea o procura la notar ca in cazul in care ea vrea sa ramana eu sa pot parasii Italia impreuna cu copilul? Va multumesc anticipat.

(profilul de utilizator este al mamei mele)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
georgetastancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:46, 6 Aprilie 2016
Din Italia puteți veni cu copilul fără procura de la ea.
Dacă rămâne acolo este complicata situația și doar prin proces puteți lua copilul înapoi dacă nu îl da fără proces.
Multumesc pentru raspuns.
Si atunci ma sfatuiti sa nu mai plec deloc cu copilul? Eu totusi as vrea sa merg, de aceea v-am intrebat,daca ma pot asigura intr-un fel,sa nu ma trezesc acolo ca imi spune ,,daca nu vrei sa ramai aici cu noi ,poti pleca,dar fara fata''. Va spun aceste lucruri caci ea si soacra-mea au incercat chiar din perioada sarcinii sa ma convinga sa ma mut in Italia cand va naste ,iar acum ma bate la cap sa-i faca fiicei mele dubla cetatenie.
Mentionez ca eu nu sunt deacord sa-mi parasesc tara si sa ma stabilesc in alta.
Multumesc!
Eu va sfatuiesc sa negociati cu prietena dvs, sa puneti in balanta argumentele pro si argumentele contra.
Sa aflati de ce vrea sa se stabileasca acolo si ce avantaje ati avea, sa ii explicati de ce nu vreti sa va mutati acolo si ce avantaje aveti locuind aici.
Sa luati in calcul care sunt dezavantajele acolo si care sunt dezavantajele aici. Si pentru dvs, si pentru partenera si, mai ales, pentru copil.
Sa tineti cont de cine se ocupa direct de copil in urmatorii 3-4 ani si cine se ocupa de furnizarea de bani pentru urmatorii 3-4 ani.
Apoi sa hotarati impreuna ce faceti si incotro o apucati.

Pentru ca daca va incordati amandoi muschii, bietul copil va avea doar de pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Mama romanca , tatal italian... Danelu98 Danelu98 Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian. Detaliile ar ... (vezi toată discuția)
Vreau fata inapoi feliciaiva feliciaiva Ma numesc felicia am 23 ani si sunt in italia .Am o fetita de 6 anisori care este in romania .Ea sta acum la soacra mea si as vrea sa-mi iau fetita inapoi .ce ... (vezi toată discuția)