buna ziua
va rog sa ma ajutati cu catev asfaturi lgat de pasii care trebuies urmati pentru inceperea activitatii unei firme. si anume avem un cont al firmei la banca, daca ne intra ceva bani in cont respectiv se pot scoate pentru a-i folosi pentru achizitionarea materialelor, sau trebuie sa fie mai intai autorizata firma, ca sa poata sa ruleze banii?
va multumesc mult
daca aveti firma puteti sa rulati banii.
oricum trebuie sa luati legatura cu un contabil.
ca sa deschideti punct de lucru este normal sa achizitionati anumite lucruri.
Actul constitutiv cuprinde numeroase activitati economice, dar numai cele autorizate pot fi desfasurate.
1. activitatea/activitatile pe care le desfasurati trebuie sa fie autorizate prin declaratia pe proprie raspundere data in temeiul prevederilor art. 15 alin(1) litera b din legea nr. 359/2004 (este acel certificat constatator pe care l-ati ridicat odata cu certificatul de inregistrare.
Daca nu sunt autorizate activitatile economice pe care doriti sa le desfasurati tb sa le autorizati (declatatia model 2);
2. Dupa autorizare va prezentati la Administratia Financiara de care apartine sediul social si depuneti Declaratia 010 - (Declaratia de inregistrare fiscala - cf. OMEF 2296/2007 ) pentru obtinerea codului de inregistrare fiscala si eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, iar daca sunteti platitor de TVa inregistrati si declaratia 091 - (Declaraţie de înregistrare în scopuri de TVA /Declaraţie de menţiuni a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare - OMFP 2224/2006) - pentru persoana impozabilă care nu este înregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze, conform art. 153 din Codul fiscal, şi persoana juridică neimpozabilă care are obligaţia sau optează să se înregistreze pentru efectuarea achiziţiilor intracomunitare, potrivit art. 1531 din Codul fiscal;
Dupa aceasta puteti sa incepeti "sa produceti bani". B-)
Tva
oviiul
care este sanctiunea pentru o livrare intracomunitara la o firma din Spania la care factura s-a intocmit fara TVA dar ulterior la o verificare am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Deducere tva
dana enaceanu
Buna ziua!Sunt incepatoare in acest domeniu,adica abia mi-am infiintat un SRL neplatitoare de TVA si as vrea sa achizitionez o masina pe firma de la o alta ... (vezi toată discuția)