avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modul de calcul a popririi pe pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modul de calcul a popririi pe pensie

Buna ziua!
va rog,cum se poate calcula si care este legea dupa care se calculeaza o poprire urmatoarea situatie:
-sunt 2 creditori la o pensie de invaliditate de 484 lei; care va fi poprirea va rog?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 8 Aprilie 2016
Art. 729 C.proc.civ. - Limitele urmaririi veniturilor banesti

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Pentru un salariat angajat cu 2ore/zi , care luna trecuta a obtinut un salariu net de 249 lei, s-a primit o adresa de poprire. Cat se poate ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe o pensie de 484 lei? luiza12 luiza12 Buna ziua! va rog sa ma ajutati un calcul pentru o poprire pe o pensie care reprezinta 484 lei sub salariul minim pe economie; conform legii 729 cum se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)