avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Datorii neplatite si radiere auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Datorii neplatite si radiere auto

buna ziua as avea si eu o intrebare, am un aro 244 care nu a mai circulat din 2002, in 2014 am fost in romania,eu fiind plecat masina necirculand, nu mai are nici itp si nici asigurare cei de la primarie mi-au zis ca am de plata in jur de 30000 de ron aceasta masina nu se radia din oficiu daca nu a mai circulat, stie cineva cum fac sa scap sa nu platesc acesti bani?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:57, 8 Aprilie 2016
Radierea din oficiu se face în cazul vehiculelor declarate, prin dispoziție a autoritătii administrației publice locale, fără stăpân sau abandonate în termen de 30 de zile de la primirea dispoziției respective.(cod rutier, art 17, alin 4)
Puteți să solicitați dvs radierea, la direcția permise și înmatriculări auto, adică retragerea definitivă din circulație a vehiculului dar trebuie să faceți dovada depozitării lui într-un spațiu adecvat.
Apoi puteți să-l scoateți din evidențele fiscale și nu veți mai plăti impozit începând cu anul următor depunerii declarației (cod fiscal, art 471, alin 4)
[ link extern ]

(4) În cazul radierii din circulație a unui mijloc de transport, proprietarul are obligația să depună o declarație la organul fiscal în a cărui rază teritorială de competență își are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data radierii, și încetează să datoreze impozitul începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.


Citiți și acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare romania-republica moldova budaca budaca Buna ziua.Am o masina inmatriculata pe Iasi si o am la vanzare.Acum citeva zile a venit un cumparator din republica moldova sa o cumpere.Persoana din republica ... (vezi toată discuția)