avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fără plată sau creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fără plată sau creștere copil

Bună ziua,
am o angajată care a născut. În ultimul an a avut o luna în care nu a lucrat (nu a fost angajată). În decembrie 2015 s-a prezentat la interviu , și noi am angajat-o.După câteva zile a făcut cerere de concediu fără plată pentru o perioada de 1 lună și jumătate.La expirarea acestei perioade a întrat in concediu medical.
Acum a născut și este în concediu de lăuzie La finalul acestuia va aduce concediul de maternitate.
La finalul concediului de maternitate ea nu poate intra în concediu de creștere copil pentru ca nu are toată perioada de 1 an lucrată.
În acest caz din punctul meu de vedere are doua variante fie se întoarece la serviciu , fie face cerere de concediu făra plata.
În revisal cum ar trebui să o înregistrez ca fiind în concediu fără plată sau concediu creștere copil(chiar dacă nu are dreptul la indemnizația de creștere copil)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 8 Aprilie 2016
1. Daca nu indeplineste conditiile legale nu poate beneficia nici de concediu crestere copil (CCC) nici de indemnizatia aferenta acestui concediu.

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile el poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data terminarii concediului de maternitate al mamei si pana ce copilul implineste 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
bettyna a scris:

...
În revisal cum ar trebui să o înregistrez ca fiind în concediu fără plată sau concediu creștere copil(chiar dacă nu are dreptul la indemnizația de creștere copil)?

In concediu fara plata , o veti inregistra in REVISAL,cu conditia sa faca cerere in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Concediu ionny-ionela ionny-ionela pe 2 mai am nascut vreau sa stiu daca nu am lucrat de ce benificiez de la stat(alocatie, indemnizatie sau vrun ajutor) precizez k sotu lucreaza dar nu ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Cineva anonim Cineva anonim Buna ziua. Lucrez la salarizare, intr-o institutie publica. Pana in prezent, in cadrul unitatii noastre nu s-a acordat stimulent de insertie pentru nimeni. ... (vezi toată discuția)