avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INSULTE ADUSE UNUI SEF DE STAT STRAIN
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INSULTE ADUSE UNUI SEF DE STAT STRAIN

Buna ziua,
Am citit acum cateva minute un material din presa germana unde se spune ca un umorist este cercetat sub aspectul savarsirii faptei de proferare de insulte deliberate impotriva unui sef de stat strain, fapta care se pedepseste in Germania cu cinci ani de puscarie (?!!!!!).
Articolul mentioneaza ca prevederi similare are si legislatia... romana. Vreu sa ii intreb pe distinsii juristi de pe forum daca aceasta este realitatea si daca o asemenea enormitate nu incalca, la urma urmei, chiar in legislatia germana, prevederile Cartei Omului.
Cat despre ce sef de stat este vorba...din galeria cu din ce in ce mai numerosi tontalai, de data asta a fost vorba despre unul mare de tot, nepot de otoman. Si mare hotoman. :frantic:
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:44, 8 Aprilie 2016
Critica, satira, pamfletul sunt considerate parte din libertatea cuvantului. Deci ar fi infractiune doar insulta propriu-zisa, chiar si atunci autorul insultei ar putea scapa nepedepsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Legi internet ady_best03 ady_best03 Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul ... (vezi toată discuția)
E legal sa creezi profile online pamflet ale unor persoane publice? radu_ro_bh radu_ro_bh As vrea sa stiu cat de legal este ca pe un site sa se puna profilul unor persoane publice , cu nume si foto, info, dar practic pagina sa fie pamflet, si la fel ... (vezi toată discuția)