Buna ziua,
Am citit acum cateva minute un material din presa germana unde se spune ca un umorist este cercetat sub aspectul savarsirii faptei de proferare de insulte deliberate impotriva unui sef de stat strain, fapta care se pedepseste in Germania cu cinci ani de puscarie (?!!!!!).
Articolul mentioneaza ca prevederi similare are si legislatia... romana. Vreu sa ii intreb pe distinsii juristi de pe forum daca aceasta este realitatea si daca o asemenea enormitate nu incalca, la urma urmei, chiar in legislatia germana, prevederile Cartei Omului.
Cat despre ce sef de stat este vorba...din galeria cu din ce in ce mai numerosi tontalai, de data asta a fost vorba despre unul mare de tot, nepot de otoman. Si mare hotoman. :frantic:
Critica, satira, pamfletul sunt considerate parte din libertatea cuvantului. Deci ar fi infractiune doar insulta propriu-zisa, chiar si atunci autorul insultei ar putea scapa nepedepsit.
Legi internet
ady_best03
Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul ... (vezi toată discuția)