Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: Am un apartament proprietate personala in care nu a locuit nimeni de 7 ani. Am gasit un cumparator si am trecut la întocmirea formalitatilor de vanzare insa când am ajuns sa iau adeverinta de la asociatia de proprietari descopar ca aceasta era in posesia unei hotarari judecatoresti pe deasupra si definitiva ca ii datorez o suma de aparoape 6000 lei si 18000 penalitati.Aceasta ma ameninta cu executare silita. Va intreb , cum e posibil asa ceva fara sa fiu legal citata la introducerea actiunii?Nu am intrat in posesia actului si nici nu cunosc ce au invocat, insa am dedus din discutii ca asociatia invoca neplata cotei parti indiviza care in nici un caz nu se ridica la aceasta suma iar penalitatile sa fie de trei ori mai mari. Poate asociatia sa invoce datorii mai mari de 3 ani?Este obligat proprietarul sa plateasca servicii de care nu a beneficiat? Mentionez ca in acel imobil nici un serviciu nu este administrat de asociatia de proprietari, apa, gazul, caldura este separat iar acum 3 ani administratorul acestei asociatii a facut delapidare.Ce posibilitati legale am daca se trece la executare silita?
Multumesc.
Daca exista o hotarare judecatoreasca nu aveti ce sa faceti.
Daca nu ati fost citat legal si se poate declara cale de atac se poate declara cale de atac insa mergeti la avocat daca vreti sa va lamuriti.
In mod sigur un studiu de caz nu va costa la avocat cat aveti de platit la asociatie ( adica 6000 lei ) si daca nu ati fost citat legal ati putea avea sanse la penalitati.
Puteti cere in instanta constatarea prescriptiei datoriei. Asociatia nu v-a executat pana acum apartamentul pentru ca niciun executor nu i-a incuviintat-o. Deci niste "lipsuri" exista si la ei.