avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Respectarea legilor in Romania
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Respectarea legilor in Romania

In conformitate cu, Art. 1,al.(5) ''In ROMANIA,respectarea Constitutiei,a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.", iar cu Art. 16,al.(2) ''Nimeni nu este mai presus de lege." din CONSTITUTIA ROMANIEI-2003, cetatenii sunt egali in fata legii...,fara privilegii si fara discriminari.Ca urmare rog specialistii, in probleme juridice, sa precizeze care este autoritatea Statului Roman la care se poate adresa un cetatean roman caruia alti cetateni ,tot romani, angajati la stat, platiti din taxe si impozite,in functii de judecatori(magistrati) au incalcat legile, in timpul indeplinirii atributiunilor de serviciu ,prin emiterea unor hotariri in care legile nu sint luate in considerare,in mod vadit,recunoscindu-se in motivare acest aspect.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 9 Aprilie 2016
Nu aveti unde sa va adresati, ci doar sa va exercitati drepturile prin caile de atac cunoscute.
Care sint acestea dupa ce o curte de apel a consfintit recomandarea ca "legea nu trebuie respectata" si a respins definitiv actiunea in recurs?Multumesc!
Căile extraordinare de atac sunt următoarele: recursul, contestaţia în anulare, revizuirea şi recursul în interesul legii. Acestea pot fi utilizate numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs curtea de apel Stanciu73 Stanciu73 am depus recurs in calitate de parat la Curtea de Apel,dar curtea a respins recursul ca fiind nefondat.ce mai pot face in continuare in apararea mea? (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Taxa auto niculae49 niculae49 Pe 24 aprilie 2014 Curtea de apel Brasov a respins recursul meu referitor la resstituirea taxei auto platita in martie 2013 cf. L. 9/2012. Dupa recenta ... (vezi toată discuția)