avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neacordare grad handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neacordare grad handicap

Buna ziua
Va rog sa-mi da ti un sfat. Mama mea in varsta de 84 ani, este imobilizata la pat, are scaun cu rotile, nu poate sta in picioare, nu poate merge, nu-si poate folosi mainile, le are deformate , nu se poate imbraca singura, nu se poate incalta, nu poate manca, nu se poate duce la toaleta, nu se poate spala, nu poate sa-si poarte singura de grija. I-am facut dosar pentru a obtine grad de handicap. Medicul care a consultat-o si a internat-o pentru investigatii a gasit de cuviinta sa-i faca o radiografie la genunchi si atat, la maini nu ia facut nici o investigatie, in schimb ia recomandat fizioterapie. Oare cu ce ajuta fizioterapia un om care are oasele complet deformate si nu mai are cartilagii la nici o incheietura (genunchi, maini, degete, umeri labele de la piciore si ele deformate.) Cu toate acestea in scrisoarea medicala a specificat ca bolnava nu poate merge si nici nu poate sa pastreze ortostatismul, nu are indicatii ptr. proteza din cauza varstei si atat. Desi acest pacient nu si poate purta singur de grija iar in asistenta sociala se specifica acest lucru, si comisia de evaluare Ialomita care a fost la domiciliu pentru ca pacientul este nedeplasabil a vazut situatia pacientului, totusi nu a primit nici-un grad de handicap. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac, pentru ca ma tem ca nici comisia superioara nu-i va acorda nimic in urma contestatiei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 10 Aprilie 2016
Daca la comisia medicala ati prezentat documente care sa ateste afectiunile pe care le-ati enumerat,comisia superioara le va analiza si in termen de 30 de zile va comunica raspuns
Deciziile emise de Comisia superioară pot fi atacate potrivit Legii contenciosului
administrativ nr. 554/2004.
Cererile adresate instantei de contencios administrativ sunt scutite de taxa judiciara de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap foaie foaie sotul meu a depus un dosar pentru a-i acorda un grad de handicap, la prezentare doctorita ia spus ca ii da grad accentuat , ca apoi sa-i vina acasa decizie ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? misife misife Sufar de artroza bilaterala la solduri, la genunchi, si coloana vertebrala si drept consecinta a acestora, s-a complicat si cu scolioza si lordoza. In ... (vezi toată discuția)