buna seara . din cauza conditiilor de la munca in perioada 21-25 februarie am fost in concediu medical (sinuzita) . cand m am dus la serviciu 28.febr, inca de la prima ora am fost intrebata catre zile de co mai am de anul trecut, cate am de anul acesta , cate pot sa mi iau....marti mi s a propus un alt post , altceva decat cel pe care sunt angajata . in prima faza am acceptat, dar vineri cand am inceput sa facem inventor ( este vorba de o gestiune ) mi am dat seama ca nu pot sa fac fata conditiilor si mai grele ca la vechiul loc ( foarte current ) si ca trebuia sa ridic foarte multe greutati zilnic , eu fiind operata la coloana. am anuntat asta si mi s a spus ca nu are altceva ce sa mi ofere si sa mi dau demisia . de luni 4.febr sunt in concediu medical ptr dureri de spate , care au inceput sa se diminueze si oricum doctoral de familie nu poate sa mi dea mai mult de 10 zile ...un alt loc de munca nu am gasit ..intrebarea mea este ...ce fac eu joi dimineata ? daca merg la munca si le zic ca nu mi dau demisia si sa ma dea ei afara daca au motive ....ei ce ar putea face ? multumesc in avans pentru sfaturi
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.
3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.