avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in concediu medical

Buna ziua! Lucrez la o firma de telefonie si de astăzi am intrat in concediu medical. Șefului meu probabil nu i a convenit si m a pus sa mi scriu demisia cu data de luni. Fiind in medical, se înregistrează demisia daca o scriu luni? Mi se mai plătește concediul medical daca eu imi scriu demisia? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 20 Mai 2016
Nu inteleg de ce trebuie sa va dati demisia. Demisia este un act unilateral de vointa si nu poate fi impusa de nimeni. Va recomand sa nu va dati demisia, iar daca cineva doreste incetarea activitatii dvs., trebuie sa o faca in conditiile legii.
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Cererea de demisie trebuie inregistrata la data prezentarii acesteia angajatorului.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz, situatie in care se poate pune si problema cine va plati concediul medical.

Reveniti pe Forum dupa inregistrarea demisiei si dupa aflarea rezolutiei pe cererea dvs , adica daca este vorba despre demisie cu preaviz sau fara preaviz.
Mesaj reeditat
@NKL2111
Dată post: Vineri, 20 Mai 2016, 14:49
Subiect: Demisie in concediu medical


Buna ziua! Revin cu raspuns, demisia este fără preaviz. Deci cum imi va fii plătit concediul medical daca eu imi dau demisia cu data de luni si concediu medical am pana la sfârșitul lunii? Mulțumesc! NKL
======

Pana la data incetarii raportului de munca , acesta va fi platit de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie MihaiAndrei89 MihaiAndrei89 Buna ziua , am nevoie de o parere va rog. Lucrez in cadrul unui restaurant , in functia de manager , angajatorul meu m-a concediat dar doreste sa imi scriu ... (vezi toată discuția)
Mi se cere demisia!!!!!! jesse25 jesse25 Buna ziua, as dori sa ma invatati si pe mine ce sa fac in urmatoarea situatie.Lucrez la o firma din 06.06.2013 dar cu CM din 06.08.2013.In prezent sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediere angajati ava86 ava86 Angajat cu o ora pe saptamana care refuza sa isi dea demisia, in cazul in care firma se va inchide beneficiaza de preaviz? Va multumsc (vezi toată discuția)