avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin neresuscitare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin neresuscitare

Exista in Romania posibilitatea redactarii unui testament sau ordin de neresuscitare si refuz tratament in caz de boli fatale, accidente etc.?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:24, 13 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca ar trebui sa existe ceva in acest sens din moment ce persoanelor care fac parte din unele secte religioase nu li se administreaza sange cu toate ca acestea ar avea nevoie de asta. Conditia ar fi ca persoana sa poarte la el acea ultima dorinta- testamentara sau declaratie notariala. Cu toate ca, daca vine SMURD-ul sau ambulanta cine sta sa te caute in buzunare? Oamenii se apuca de resuscitare, logic, ca doar de aceea au venit. E putin probabil ca ultima dorinta sa-i fie respectata, doar daca omul este la spital si pe patul de moarte impartaseste familiei si cadrelor medicale in deplinatatea facultatilor mintale ultima sa dorinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti da o declaratie autentificata de notar conform art.60 Noul Cod Civil"Persoana fizica are dreptul sa dispuna de sine insusi ,daca nu incalca drepturile si libertatile altora,ordinea publica sau bunele moravuri."
Multumesc!
Pentru exemplele date decid apartinatorii. De aceea am intrebat despre o cale legala de a decide eu, mai ales in caz de inconstienta, "leguma", facultati mintale indoielnice etc. Raspunsul primit de la d-l avocat cu declaratia la notar e ceea ce doream. Sa vedem acum cine poate cuprinde in declaratie situatiile clare, fara ambiguitate; dar sa studiem intai art. 60 respectiv.
Si nu incalca d-le avocat, ordinea publica si bunele moravuri ?

Alte discuții în legătură

Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea suferintelor? ati fi de acord cu legalizarea ei? Radu Gabrian Radu Gabrian Chiar daca parerea mea este contra unor asemenea practici si sunt ferm impotriva legalizarii eutanasiei,stiu ca prin \"punerea pe tapet\" a acestui subiect voi ... (vezi toată discuția)
Există o cale legală în românia prin care o persoană poate refuza o transfuzie sanguină? RazvanLzu RazvanLzu Exista o cale legala in Romania prin care o persoana poate refuza o transfuzie sanguina. Din punct de vedere legal, o simpla declaratie a persoanei care ... (vezi toată discuția)
Speta nyuszlinda nyuszlinda Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima. Din cauza ... (vezi toată discuția)