avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate pod de bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate pod de bloc

Buna Ziua,
Sunt un locatar al unei scari de bloc cu 2 etaje. Sunt la ultimul etaj . Scara blocului are pod ci tigla . In cazul unor defectiuni ceilalti locatari NU sunt interesati de reparatii.Va rog sa mi spuneti daca este posibil sa devin propietar al zonei de pod de deasupra apartamentului meu dat fiind ca sunt cel care executa reparatii sau curatenie ( fiind primul interesat nu i asa!!).
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:32, 10 Aprilie 2016
Sa deveniti proprietar este posibil doar cu acordul celorlalti coproprietari, sa deveniti posesor este posibil cu japca, podul fiind practic deasupra dvs.
Podul reprezinta parte comuna
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia si nici sa utilizeze exclusiv partea comuna fara acordul asociatiei de proprietari
Este greu de obtinut acordul notarial al tuturor proprietarilor care sa cedeze cota parte comuna din condominiu
Puteti adresa cerere oficiala presedintelui de asociatie,puteti incerca sa solicitati acordul de principiu al proprietarilor
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea unui pod de la un bloc pentru locuinta csikicsaba csikicsaba Locuiesc intr-un bloc cu acoperis din tigla la ultimul etaj si sunt interesat sa beneficiez de spatiul care se afla deasupra mea pentru a amenaja 2 camere. Nu ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc Ing3ras86 Ing3ras86 Buna ziua Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Acoperisul acestui bloc dispune de un pod. Accesul la pod se face printr-o usa din scara ... (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)