avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data decizie

Buna dimineata

Am si eu o nelamurire.Am un angajat care I-a expirat perioada de preaviz pe data de 08.04(ultima zi de lucru).Deci incetarea se face cu data de 09.04.Intrebarea mea este decizia de incetare ce data v-a avea tinind cont ca 09.04 este zi nelucratoare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 11 Aprilie 2016
C.i.m. inceteaza la data expirarii perioadei de preaviz.

Opinia mea este ca data incetarii = 08.04.2016.

Codul Muncii nu dispune expres ca data inceperii sau data incetarii activitatii in baza unui c.i.m. trebuie sa fie in mod obligatoriu o zi lucratoare si, ca atare o astfel de data poate fi si zi nelucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract Daliborka Daliborka Buna ziua daca de exemplu ultima zi lucratoare de preaviz este vineri, incetarea se face cu sambata sau cu luni? eu stiam ca se poate face cu care se ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am un angajat cu CIM per. det pana la 31.12.2013. In decizia de incetare voi trece : inceteaza CIM cu 31.12.2013 sau 01.01.2014 ? Eu ... (vezi toată discuția)
Preaviz. data incetarii contractului de munca ani123 ani123 daca un preaviz expira la data de 07.06.2013- fiind vineri - cu ce data pot desface contractul de munca - cu 07.06. sau imediat lucratoare fiind 10.06. (vezi toată discuția)