avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... chemare in garantie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

chemare in garantie

o societate aflata in procedura de reorganizare judiciara conform L85/2006, este chemata in garantie. Un creditor, care avea deschis un cont de garantie de buna exeutie nu este admis la masa credala, motiv pentru care in procedura administratorul judiciar solicita unitatii bancare virarea garantiei de buna executie in contul unic al procedurii. Ulterior virarii garantiei, banca este chemata in judecata de catre creditor in vederea recuperarii garantiei . Banca solicita fie inscrierea ei in tabelul de creante cu valoarea garantiei, fie ca judecatorul sindic sa recunoasca ca debitoarea in insolventa are o creanta curenta fata de banca si sa fie achitata in procedura.
Considerati ca exista aceasta datorie a societatii aflate in insolventa fata de banca? poate banca solicita creanta drept creanta curenta?
Cel mai recent răspuns: mirela_cj , utilizator 15:38, 11 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire insolventa Ccnbooks Ccnbooks Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)