avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Unde se depune o contestatie pentru executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Unde se depune o contestatie pentru executare silita.

Va rog sa imi spuneti, unde se depune o contestare a executarii silite.La judecatoria din orasul unde locuiesc in prezent eu sau la judecatoria care a incuviintat executarea, aceasta fiind in alt oras.Dosarul a fost facut pe vechea adresa, in alt judet chiar, unde eu nu mai locuiesc de cativa ani.Acum vreau sa fac o contestatie si nu stiu unde sa o depun.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: keylin , utilizator 19:46, 4 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
"În ipoteza în care aţi promovat o contestaţie privind lămurirea înţelesului întinderii sau aplicării titlului executoriu, competenţa de soluţionare revine instanţei care a pronunţat hotărârea ce se execută.
Când contestaţia formulată vizează un titlu executoriu ce nu emană de la un organ de jurisdicţie, competenţa de soluţionare aparţine instanţei de executare."

Am citit textul de mai sus si de aceea intrebam de felul in care trebuie sa depun cerere. La mine in oras sau la intanta care a emis decizia de executare?Eu vreau doar sa depun o contestare la executare.Creditul este prescris
Conform art.714 NCPC(1)"Contestatia la executare se introduce la instanta de executare"
Conform art. 651(1)NCPC"Instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii organului de executare ,domiciliul sau, dupa caz,sediul debitorului,in afara cazurilor in care legea dispune altfel."Ca atare,in cazul dvs.la judecatoria in a carei circumscriptie se afla la data sesizarii organului de executare domiciliul dvs.
Multumesc pentru raspuns. Ce se intampla daca am depus contestatia in ambele judete?Era ultima zi de depunere a contestatiei si am intrat in panica.Nu s-a stabili inca niciun termen la nicio instanta.
Se va trimite la instanta competenta.

Alte discuții în legătură

Executare silita posibila când ești gestionar? Tina. Tina. În cazul în care pe lângă o funcție la stat în contractul de munca sunt și gestionar și în urma unui act de control se dispune executarea silita, unde ... (vezi toată discuția)
Contestatie la somatie ElizaE ElizaE As dori sa aflu unde trebuie depusa contestatia pentru somatie, adica pt suma ceruta de executor( onorariu ) + cheltuieli ,taxe etc. nu sunt de acord,deoarece ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta contestatie executare Smarandache Smarandache Jud. Sector 3 a incuvintat o executare silita a unei Sentinte in care sectorul meu a fost indicat gresit 3 in loc de 4. Pt. a contesta incuvintarea la ce ... (vezi toată discuția)