avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta instanta contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta instanta contestatie executare

Jud. Sector 3 a incuvintat o executare silita a unei Sentinte in care sectorul meu a fost indicat gresit 3 in loc de 4. Pt. a contesta incuvintarea la ce sector depun actiunea, executorul are sediu in sectorul 3
Cel mai recent răspuns: Smarandache , utilizator 15:09, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula contestatie , insa nu intemeiata doar pe acest motiv, ......Doar pe acest motiv doriti sa motivati contestatia ?
Necompetenta teritoriala a instantei de incuvintare nu este motiv de contestatie? Eu debitor am domiciliu legal in sectorul 4. Instanta sesizata pentru incuvintarea executarii este a sectorului 3. Stiu ca exista text expres de lege care reglementeaza competenta teritoriala si daca ulterior se constata ca s-a comis o eroare singura modalitate de a desfiinta o atare hotarare este in cadrul unei contestatii la executare.


Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde aveati domiciliul la momentul sesizarii organului de executare? Greu sa contestati doar pentru motivul asta.
Am domiciliu in sector 4 de 30 de ani.

Company Advising a scris:

Unde aveati domiciliul la momentul sesizarii organului de executare? Greu sa contestati doar pentru motivul asta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța competență în acest caz este Judecătoria de la domiciliul debitorului.
Creditorului i se va pune în vedere să solicite o nouă cerere de încuviințare executare silită la Judecătoria din zona de domiciliu de care aparține debitorul.
Se poate rezolva doar pe calea Contestației la executare în termenul legal de 15 zile.

Prin Legea nr. 138/2014 s-a prevăzut că art. 650 [art. 651, după rep. din 2015] alin. (1) C. proc. civ. să aibă următorul conținut: “Instanța de executare este judecătoria în a cărei circumscripție se află, la data sesizării organului de executare, domiciliul sau, după caz, sediul debitorului.

`
Astfel, CONFORM art. 651 alin. (1) teza I C. proc. civ. instanța de executare este judecătoria în a cărei circumscripție se află, la data sesizării organului de executare, domiciliul sau sediul debitorului.

Legea nr. 134/2014 a fost aprobată ca o consecință a Deciziei Curții Constituționale nr.348/2014 care a declarat neconstituțională vechea reglementare potrivit căreia contestația se introduce la instanța de executare, respectiv judecătoria în circumscripția căreia se află biroul executorului judecătoresc care face executarea.
`
Prevederile art. 651 alin. (3) C. proc. civ. au atribuit instanței de executare competența de soluționare a cererilor de încuviințare a executării silite, a contestațiilor la executare, precum și a oricăror alte incidente apărute în cursul executării silite.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Executare obligatia de a face- instanta competenta luticus luticus Punerea in executare a unei sentinte obligatia de a face s-a facut la judecatoria de la domiciliul petentului. Actele de executare silita s-au facut de un ... (vezi toată discuția)