avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de mandat pentru executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

contract de mandat pentru executare silita?

Buna ziua,

In baza unui titlu executoriu, incerc sa efectuez executarea silita.
Executorul (sau persoana care se va ocupa de executare) doreste incheierea intre mine si el a unui contract de mandat, pentru a se putea ocupa de problema de la inceput si pana la sfarsitul procedurii.
Este acesta un lucru bun? Ma sfatuiti sa inchei un astfel de contract sau nu?
Implica anumite riscuri?

Multumesc mult pentru un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 13:38, 12 Aprilie 2016
In mod uzual, executarea silita incepe numai prin cererea de executare silita pe care creditorul o adreseaza executorului, conform art.664 NCPC,oricum, este obligat potrivit legii sa se ocupe de executare de la inceput pana la finalizarea executarii silite, nu vad rostul unui contract de mandat.
executorul este executorul judecatoresc, cu el aveti un contract de executare nu va trebuie mandat.....daca este o alta persoana ii dati mandat sa va reprezinte pe dvs in procedua executarii in relatia cu executorul sau unde mai este nevoie.....in mod normal nu trebuie sa fie riscuri pt nici o parte....cititi inainte sa semnati si daca are prevederi care nu va plac scoateti-le sau nu semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita contract asistenta juridica toy_story toy_story Buna seara, Imi puteti spune va rog care cum se procedeaza daca se doreste recuperarea onorariului neachitat intr-un contract de asistenta juruduca? Ma ... (vezi toată discuția)
Momentul inceperii executarii silite in ncpc Ioana Carp Ioana Carp Avand in vedere deschiderea sectiunii privind NCPC, as vrea sa stiu opinii privind cand incepe o executare silita conform noului cod. Dilema mea provine de ... (vezi toată discuția)
Intrebare pertinenta ncpc - executare silita / recuperari creante cristi111us cristi111us Oare art 698 NCPC nu se \\"bate cap in cap\\" cu art 138 NCPC ? Mai concret, art. 698 spune : \\"(1) În caz de perimare a executării, se va putea face, ... (vezi toată discuția)