avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecină cu multe pisici la bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecină cu multe pisici la bloc

Bună ziua.
După cum spune și titlu, am o vecină la bloc care are peste 15 pisici și doi câini. Îi hrănește în fața scării cu hrană pentru pisici și carne de pasăre crudă pe care le pune pe jos pe trotuar și stradă. Problema este că intră în scări și miroase foarte urât. M-am mutat recent și vecinii mi-au spus că nu pot face nimic în privința ei pentru că are relații la procuratură și că a fost dată și în judecată și au pierdut procesul. De fapt soțul ei este grefier dar se folosește de asta. Am un părculeț în fața blocului pe care l-am săpat, și am pus gazon. Pisicile și câinii ei au profitat că pământul e proaspăt săpat și numai acolo își fac nevoile. Mi-au stricat toată munca mea. Astăzi am avut o discuție cu ea pentru că am prins unul din cățeii ei răhățindu-se în gradina mea și i-am spus cum își permite să își bată joc de munca mea și să lase câinii și pisicile să facă ce vor ele și să nu ia nici o măsură! Mi-a spus că ce, vreau să le omor? Nu, dar am spus că o să joc footbal cu ele. M-a amenințat cu procuratura, a mai spus că o să am și probleme cu mașina pentru că o parchez aproape de scara lor,dar eu am fost impasibil la amenințările ei și i-am spus că eu nu apelez la procuratură, ci la primărie și poliția locală. A avut foarte multe reclamații și nu s-a luat nici o măsură. Știu că există o lege în privința asta și vreau să mă îndrumați încotro o iau. Nu sunt ca doi foști vecini, să se mute din bloc din cauza pisicilor. Pot să spun că în scara mea am luat măsuri, am dezinfectat, ușa la intrare nu mai stă deschisă, dar în scara vecină unde stă persoana cu pisicile este dezastru. Fata locatarei a renegat-o din cauza animalelor, pur și simplu nu o mai recunoaște de mamă, așa disperată este cu pisicile. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
nick5roo, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:18, 15 Aprilie 2016
Sunt frecvente astfel de situatii in cazul imobilelor de locuit in comun
1-Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun,de regula apartin domeniului public,astfel incat nu puteti ridica pretentii asupra utilizarii acestuia
2-Daca apreciati ca va sunt incalcate drepturile legitime,puteti sesiza oficial autoritatea sanitar veterinara
Nu mă încălzește cu nimic. Are relații după cum am spus și nu se iau măsuri. Vreau o bază legală totuși.
Problema cu
Nu mă încălzește cu nimic
aduce atingere respectului cu care vi s-a raspuns la topic
Baza legala o reprezinta implicarea autoritatii sanitar veterinare
Conform dispozitii in vigoare orice diferend/litigiu se solutiuoneaza fie amiabil fie prin implicarea autoritatilor
Daca pe dv Nu mă încălzește cu nimic,solutionarea in limite legale,sunteti liber sa va asumati responsabilitatea solutionarii in maniera pe care o intelegti de cuviinta-asumandu-va si riscurile aferente
Îmi cer scuze, nu așa am vrut să fie interpretat răspunsul meu. Am vrut să spun că acea autoritate nu face nimic în privința asta. Au avut și un dialog la un post TV local unde am participat și eu telefonic la discuție. Ei nu intervin decât dacă un câine mușcă pe cineva și atât. Mulțumesc pentru răspuns. Dacă mai sunt și alte soluționări, mii de mulțumiri.
Daca va supara un animal il luati si il duceti la protectia animalelor în celalalt capat al orasului, eventual chiar in orasul vecin. Un caine mi s-a intors de la cam 3 km, dar de la 15 nu. Usa deschisa si mancare asigura venirea lor.

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Mirela_I Mirela_I Locuiesc la parterul unui bloc si in fiecare zi ma trezesc in fata usi cu urina de caine.Am vorbit cu vecinii care au caine dar fara un rezultat pozitiv,am ... (vezi toată discuția)
Cainii comunitari georgescugina georgescugina Buna ziua, Sunt locatara unui bloc din Targoviste si ma confrunt de fapt ne confruntam cam toti locuitorii acestei scari cu o mare problema : - avem pe ... (vezi toată discuția)