avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce trebuie sa fac?

Locuiesc la parterul unui bloc si in fiecare zi ma trezesc in fata usi cu urina de caine.Am vorbit cu vecinii care au caine dar fara un rezultat pozitiv,am vorbit si cu administratora blocului ma ignora.Am ajuns la capatul rabdarii,nu stiu ce trebuie sa fac!
Am inteles nemultumirea dvs ,care este justificata
Dar cunoasteti ca "autorul" sa fie caine comunitar ,sau al vreunui proprietar din imobil?
De regula cei care locuiesc la parterul imobilelor de locuit in comun se confrunta si cu astfel de neajunsuri,pentru care este dificil de identificat autorul
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
ynocentta, utilizator
Scara are interfon, deci nu poate sa intre caine comunitar,o singura familie are caine pe scara si eu cred ca acest catel este de vina.
El si-a marcat teritoriul, astfel incat trebuie sa spalati cu o solutie mai concentrata de clor, chiar sa stropiti cu clor si renuntati pentru o perioada si la presul din fata usii, daca aveti asa ceva.
Eu inteleg cainele,nu inteleg proprietarul.El trebuie sa faca ceva in sensul de nu a deranja vecinii ,consider ca proprietarul are o problema. Ce ar trebui facut in sensul acesta?
Fortati un raspuns parsiv care se concretizeaza printr-o intrebare:
Si ce credeti ca ati putea sa-i faceti unui proprietar de caine care face pipi la usa dv.?
Sa-l reclamati, nu? Unde?
- la administrator? Acesta nu raspunde de comportamentul oamenilor si cainilor din condominiu.
- la presedintele asociatiei? Si acesta ce sa faca? Sa-i dea amenda? nu are instrumente legale. Sa-l atentioneze? Pai si daca stapanul e nesimtit, credeti ca se va uita in gura presedintelui?
- la politie? Politia nu se baga la asa chestiuni.
- la primarie? Nici atat.
Si atunci? Nu trebuie sa procedati la descurajarea catelului? Sa-i stricati teritoriul?
Mi se pare cel mai simplu lucru de facut daca perseverati un pic.

Sugestia v-am facut-o bazandu-ma pe experienta vecinilor mei care erau disperati de cateii vecinilor.
Eu mi-am facut cativa dusmani (cu catei) in bloc pentru ca i-am atentionat sa-si ia piticaniile in brate pana ajung afara. 'Geaba am vorbit. Mai cu folos le spuneam peretilor.

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)