avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare indemnizatie somaj

daca sunt in somaj pot sa fiu presedinte de circumscriptie electorala in perioada alegerilor , sau trebuie sa-mi suspend indemnizatia de somaj
=D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 17 Aprilie 2016
Buna seara,
Da puteti beneficia incontinuare.
deci nu trebuie sa-mi suspend somajul , ca obtin venituri in perioada cat sunt presedinte si sunt declarate ,
Suspendarea indemnizatiei de somaj se poate efectua numai in situatiile mentionate in lege.

Normele de aplicare a Legii 76/2002 prevad;
art.15
(1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj în condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare în luna pentru care se face dovada.

(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege:
a) activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii;
b) exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale;
c) exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de către zilieri;
d) activităţi desfăşurate de persoane fizice în urma cărora se realizează venituri din agricultură, silvicultură sau piscicultură conform art. 71 din Legea nr. 571/2003privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
e) activităţi în urma cărora se realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor conform art. 61 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Se consideră că nu realizează venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. b) şi art. 66 alin. (1) din lege:
a) persoanele care nu realizează venituri impozabile sau care realizează venituri neimpozabile în conformitate cu Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) persoanele care realizează venituri din salarii reprezentând plăţi compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, în temeiul contractului colectiv de muncă aplicabil;
c) persoanele care realizează venituri din investiţii, venituri din premii şi din jocuri de noroc şi venituri din transferul proprietăţilor imobiliare definite conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin urmare, legea nu include si indemnizaţiile membrilor birourilor electoral.

Cel mai bine este sa intrebati la AJOFM sau la ANOFM, email: anofm@anofm.ro.
sunt total bulversati ,si legea este actualizata
Da, legea este actualizata , de aceea am mentionat sa va adresati AJOFM-ului sau ANOFM-ului , intrucat sunt cei mai in masura sa va raspunda la o astfel de situatie.

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie somaj (anofm) carmen2011 carmen2011 Buna ziua, sunt in somaj din iunie 2015. Astazi 24.03.2016 mi-a fost oprit carnetul de somaj de catre reprezentantul ANOFM cu explicatia verbala cum ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj ivanvintilica ivanvintilica Lucrez la o soccietate comerciala,dar am fost anuntat ca se desfiinteaza postul si dupa un preaviz de 20 zile urmeaza sa intru in somaj.Concomitent lucrez si ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor si ajutor de somaj alexmanastire alexmanastire Incepand cu 1 octombrie voi fi disponibilizat dintr-o firma de stat cu ordonanta 36/2013 care presupune ca timp de 22 de luni am dreptul la ajutor de somaj si ... (vezi toată discuția)