avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte mostenire

Daca platesc azi pentru certificatul de mostenitor pot sa recuperez banii( si in cat timp) conform legii 150/2015 sau trebuie sa astept pana se face cadastru gratuit.Este adevarat ca la cadastru gratuit al statului se fac in mod gratuit si dezbaterile de succesiune?
Cel mai recent răspuns: reading , utilizator 12:15, 13 Aprilie 2016
Am gasit in ziar si chiar pe site-ul agentiei de cadastru unele informatii:

Proprietarii de terenuri, principalii beneficiari
Principalii beneficiari ai acestui program sunt deţinătorii de terenuri agricole care, în urma procesului de retrocedare, lucrează sau au dat în arendă anumite suprafeţe, dar, din diferite motive (de exemplu, nu şi-au făcut succesiunea), nu deţin şi actele de proprietate pentru terenurile respective. La finalul programului, toate proprietăţile vor fi cadastrate şi intabulate gratuit (inclusiv procedura succesiunii va fi gratuită, precum şi lucrările notariale). Aşadar, dacă ai un teren sau o casă pentru care nu ai făcut cadastru, nici succesiunea, pregăteşte-ţi din timp actele necesare, precum titlul de proprietate emis de comisia locală de fond funciar, actele de identitate/certificatele de deces ale moştenitorilor legali etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea-gratuita-a-terenurilor toma st toma st Am gasit acest anunt, publicat intr-un ziar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua și bine v-am gasit! sunt nou pe această platformă ... Mihai.catalin Mihai.catalin Buna ziua și bine v-am gasit! Sunt nou pe această platformă și aș dori să adresez o întrebare, de curând am făcut cadastrul la casa bunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol marianica marianica Am citit in urma cu ceva timp ca exista un program national de intabulare gratuita a terenurilor agricole redobandite. As vrea sa stiu daca in judetul Timis ... (vezi toată discuția)