avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitate in weekend!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitate in weekend!

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca textul de mai jos din contractul de munca ma obliga sa prestez ore in weekend fara acordul meu. Mentionez ca activitatea desfasurata nu implica in mod special prezenta in weekend.

Va multumesc anticipat.

"Programul de lucru este de 8 ore/zi si 40 ore/saptamana, si este organizat potrivit Regulamentului Intern al Angajatorului. Timpul de munca al Salariatului va fi distribuit inegal pe durata celor 40 ore/saptamana, Salariatul prestand munca in schimburi rotative continue (putand include ore zi/ore noapte/ ore weekend). Programul de lucru efectiv si modul de repartizare a acestuia pe zile vor fi aduse la cunostinta Salariatului lunar sau ori de cate ori este nevoie, in scris, conform Regulamentului Intern. Salariatul este de acord si intelege ca programul de lucru poate fi prelungit la peste 8 ore pe zi , incluzand ore de lucru in timpul noptii precum si in zilele de sambata si duminica si in zilele de sarbatoare legala, cu respectarea prevederilor Codului Muncii."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 15 Aprilie 2016
Conform Codului Muncii, numai pentru munca suplimentara trebuie acordul salariatului , nu si pentru munca in zilele de repaus saptamanal.

De unde ati luat aceasta mentiune postata?
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns. Asa este stipulat in contract la unul din puncte. Vreau sa stiu, daca semnez acest contract, angajatorul poate sa ma oblige sa vin sambata sau duminica fara voia mea. In codul muncii scrie doar in situatii exceptionale.(nu este cazul nostru, suntem chemati in weekend doar pentru a finaliza unele procese, care se pot face si Luni, de exemplu) Problema este alta , avem o echipa mai speciala de Monitorizare Aplicatii, caruia i se platesc orele suplimentare iar celorlalte echipe, sa le spunem Administrare Aplicatii pentru orele suplimentare prestate in weekend sunt compensate cu zile libere platite. Noi am dori ca orele de weekend (nu sunt mai mult de 8h/luna) sa fie ori platite pentru toate lumea cu spor de 100% ori libere pentru toata lumea. Nu cum se procedeaza acum, pe unii ii lasa sa-si aleaga modul de compensare iar pentru altii nu. Mie mi se pare ca este o discrimanare.

Multumesc.
Din punctul meu de vedere , prevederea care stipuleaza acordul dvs pentru munca in week-end nu este corecta, atat timp cat Codul Muncii nu reglementeaza asa ceva.

Puteti solicita angajatorului revizuirea acelei clauze si punerea ei in concordanta cu prevederile din Codul Muncii.
Pe mine ma intereseaza, daca conform reglemetarilor din contract, enumerate mai sus , sunt obligat sa vin in weekend sau nu. Multumesc.
Asa cum este prevazut, da .

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)