avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitate in weekend!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitate in weekend!

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca textul de mai jos din contractul de munca ma obliga sa prestez ore in weekend fara acordul meu. Mentionez ca activitatea desfasurata nu implica in mod special prezenta in weekend.

Va multumesc anticipat.

"Programul de lucru este de 8 ore/zi si 40 ore/saptamana, si este organizat potrivit Regulamentului Intern al Angajatorului. Timpul de munca al Salariatului va fi distribuit inegal pe durata celor 40 ore/saptamana, Salariatul prestand munca in schimburi rotative continue (putand include ore zi/ore noapte/ ore weekend). Programul de lucru efectiv si modul de repartizare a acestuia pe zile vor fi aduse la cunostinta Salariatului lunar sau ori de cate ori este nevoie, in scris, conform Regulamentului Intern. Salariatul este de acord si intelege ca programul de lucru poate fi prelungit la peste 8 ore pe zi , incluzand ore de lucru in timpul noptii precum si in zilele de sambata si duminica si in zilele de sarbatoare legala, cu respectarea prevederilor Codului Muncii."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 15 Aprilie 2016
Este corecta afirmatia ca orele lucrate in weekend nu se considera ore suplimentare.

Munca suplimentara se refera la munca peste programul de 8 ore/zi de luni-vineri .Orele suplimentare sunt ceea ce depaseste 40 de ore pe saptamana, in cele 5 zile, si nu pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal.

Munca suplimentara si munca in zilele de week-end sunt recompensate diferit si se supun unor prevederi legale diferite.
OK, Am inteles. Doar inca o intrebare , sa zicem ca lucrez 13 ore in weekend. Banuiesc ca norma este de 8 ore , ce se intampla cu cele 5 ore ramase?

Multumesc mult.
Daca lucrati intr-o singura zi de week-end13 ore , atunci cele 5 ore sunt considerate ore suplimentare, cat si ore lucrtae in zilele de repaus saptamanal.

Daca lucrati cumulat 13 ore in zilele de sambata si duminica, atunci acele 5 ore sunt considerate numai ore lucrate in zilele de repaus sapatmanal.
Utima intrebare pe acest subiect. Sa zicem ca am program de 12 ore, Luni-Duminica. O saptamana lucrez 12 ore de L-D iar in saptamana urmatoare sunt liber. In acest caz ,norma zilnica cate ore are? Cum calculez orele suplimentare?

Multumesc mult pentru suport.
Puteti face urmatorul calcul :
12 x 7 = 84 de ore

ceea ce implica doar 4 ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)