avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema schita cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema schita cadastrala

Buna ziua.
Ajutatima cu un sfat ,as vrea sa cumpar un teren dar are o problema mai jos va spun cum sta treaba.

Momentan acest teren detine Cartea Funciara fara nici cea mai mica problema,extrasul de la directia de urbanism cu catalogarea lui in zona rezidentiala constructii case de locuit ( 280 lei impozit pe an ) + nr. de casa alocat si certificatul fiscal pentru acest teren eliberat de Primarie,DAR EXISTA o problema in executarea schitei cadastrale a acestui teren in vederea construirii unei case mai exact vorbind aceasta Parcela exista faptic,C.F exista,Urbanism exista,Fiscal deasemenea DAR toate schitele cadastrale ale circa 11 vecini vor trebui refacute deoarece sint in momentul de fata suprapuse si neconforme cu realitatea din teren lucru de fapt ce duce la intrarea acestui teren intrun Proces de GRANITUIRE pentru ca acest teren sa posede si el schita cadastrala necesara la realizarea proiectului de construire a viitoarei case de locuit, nu are nici o constructie pe el,vecini nu se invecineaza cu constructii casa sau alte tipuri de constructii numai cu gardurile proprietatilor.
Terenul este in suprafata de 850 mp din care 49 mp se lasa pentru strada conform planului de urbanism iar restul este intabulat.

Eu sunt hotarat in proportie de 70% sa cumpar terenul dar nu stiu ce costuri o sa implice cu procesul si dupa si Ideea e ca in urma procesului de granituire daca se poate pierde din teren daca ma decid sa.l cumpar , nu ma deranjeaza ca in momentul de fata nu as putea incepe sa construiesc chiar sa zic si 2 sau 3 ani.

Va rog ajutatima cu cateva sfaturi sau solutii cei care sau mai intalnit cu astfel de probleme.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:54, 13 Aprilie 2016
Se poate solicita, amiabil, repoziționarea terenurilor. Inspectorul de cadastru, pe baza planurilor existente, poate face acest lucru. Dar, d-voastră spuneți că aveți cadastru, prin urmare aveți și schița cadastrală a terenului respectiv, cu identificarea punctelor limită. Pe baza respectivei schițe, faceți măsurătorile, chiar și cu ruleta, și mai apoi solicitați repoziționarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține? lucarina lucarina Bună ziua, am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o ... (vezi toată discuția)
Intrebare indiviziune TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, In anul 2006 am cumparat un teren agricol, prin act de vanzare cumparare, pe care l-am intabulat cu titlu de vanzare cumparare, facandu-i si o ... (vezi toată discuția)
Construire gard intre terenuri aflate in litigiu dddgab dddgab In anul 2002 am mostenit, de la mama mea, o casa cu un teren de cca 1300 mp in judetul Prahova, pe care mama mea le cumparase de la un vanzator, sa-i spunem ... (vezi toată discuția)