Fata mea urmeaza cursurile de Master al unei Fac din Iasi.
Ea repeta ultimul an de Master.
S-a casatorit in timpul studentiei, iar anul acesta a nascut.
A depus toate actele necesare pentru intocmirea dosarului pentru a primi acel "bonus" pentru cresterea copilului, drept care il au toate mamele dupa nastere
Acest dosar a fost respins de catre Oficiul Neamt pe motivul ca "urmeaza cursurile pentru masterat, iar repetarea anului nu a fost anulat pe motiv medical"
Oare in Romania Studentele care nasc in timpul studentiei si repeta un an nu nici un drept ?
1. Nu a intererupt anul universitar- repeta anul II (repetenta)
2. Februarie 2016 ( deci este inscrisa in anul 2015-2016)
3. Nu a avut concediu prenatal
4. Nu. Numai sotul
In acest caz consider ca poate fi interpretabila legea insa cred ca mai repede ar trebui sa beneficieze, pentru ca asa cum ati spus si dvs. nu a intrerupt anul scolar ci pur si simplu a ramas repetenta.
A ramane repetent nu inseamna a intrerupe studiile ci doar a le repeta.
Va recomand sa incercati o adresa in care sa evidentiati exact acest aspect, ca a ramas repetenta pentru ca nu a invatat si/sau a lipsit la examinari, ca nu a ntrerupt cursurile.
Intreruperea unui an se face printr-o cerere de intrerupere sau de inghetare a anului scolar sau cu alte documente.
Daca cineva frecventeaza cursurile dar un profesor nebun o lasa repetenta .... nu cred ca se considera intreruperea nului scolar.
Poate in lumina noilor informatii revine si domnul tudorvaleriu cu o noua opinie.
Indemnizatie copil
Denisa PP
Buna ziua! Sunt studenta la master anul II, am peste 26 de ani si intentionam sa avem un copil. Intrebarea mea este: Daca data nasterii va fi in luna iulie sau ... (vezi toată discuția)