avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cheltuieli de deschidere firma achitate din cont ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cheltuieli de deschidere firma achitate din cont personal

Buna ziua,

Daca o firma are o factura de la ORC pentru inmatricularea ei si este achitata prin OP din contul personal al actionarului, aceasta poate fi decontata prin firma? daca da, cum se inregistreaza in contabilitate imprumutul de la asociati in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:09, 17 Aprilie 2016
Da. Banii vor fi considerati ca aport catre societate din partea asociatului (pe baza op pe care-l atasati la dosarul cu actele contabile ale firmei) si vor putea fi retrasi de catre acesta in numerar cu dispozitie de plata sau cu op prin viitorul cont bancar al firmei, cand vor incepe sa apara inregistrate incasari de venituri.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
george-neagu, moderator
multumesc frumos pentru informatie
Platile facute inainte de constituirea societatii se inregistreaza in contul 201 - Cheltuieli de constituire prin contul 455 - Asociati, conturi curente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat nerotudor nerotudor Buna seara.Va rog a-mi raspunde la urmatoarea speta: Un asociat care detine 45% din capitalul social al unui SRL (celalalt actionar detine 55% si este si ... (vezi toată discuția)
Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)