avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Structura Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Structura Asociatiei

Eu am trecut in Actul Constitutiv si in Statut un Presedinte si doi Vicepresedinti ai Asociatiei dar pentru ca presedintele nu este in tara eu va trebui ca Vicepresedinte sa-l reprezint peste tot in numele Asociatiei.
Dar acum sunt confuza pentru ca am vazut ca alte Asociatii au trecut director, director executiv, sau presedinte si director executiv aceasi persoana. E corect?
Formula aleasa de mine e corecta? Sau ce trebuie sa trec in acte ca sa am putere de decizie totala in lipsa Presedintelui?
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 15:50, 15 August 2009
mikyangel a scris:

Acest Act aditional trebuie semnat de membrii si autentificat sau ajunge semnatura?

Intrucat acest act modifica actul constitutiv acesta trebuie autentificat si depus la judecatoria in a carei raza isi are sediu asociatia.
Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociatiei se face prin inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia.
Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de hotararea adunarii generale.
Multumesc pentru raspuns! Presedintele poate lua hotaririle singur in cadrul Asociatiei? Doar printr-un proces verbal semnat de ceilalti 2 vicepresedinti? Hotaririle se pot lua doar de 2 membrii din 3 in lipsa acestuia?
Buna ziua.Hotararile,pentru a nu fi contestate,trebuie sa fie dispuse de membrii adunarii geneale sau a reprezentantilor legali ai acestora
mikyangel a scris:

Multumesc pentru raspuns! Presedintele poate lua hotaririle singur in cadrul Asociatiei? Doar printr-un proces verbal semnat de ceilalti 2 vicepresedinti? Hotaririle se pot lua doar de 2 membrii din 3 in lipsa acestuia?

Hotararile se pot lua de 2 membrii din 3 ... Este bine ca in statutul asociatiei sa fie prevazut modul de luare a hotararilor, astfel incat sa nu existe discutii pe tema aceasta in cadrul asociatiei.
Daca suntem 3 membrii fondatori in Asociatie pot fi un Presedinte (care sa fie si director executiv totodata) un Prim Vicepresedinte( pentru diferentiere) si un Vicepresedinte ? Sau e mai bine sa avem un Presedinte, un vicepresedinte si un secretar? De fapt vreau sa stiu care functii sunt obligatorii in cadrul Asociatiei?

Alte discuții în legătură

Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal intr-un ong pe perioada limitata de timp MihaiStanciu13 MihaiStanciu13 Buna ziua! Am o dilema legata de statutul unui ONG non-profit al carei presedinte si reprezentant legal (inca) sunt si pentru care am drept de ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte si consiliu director asociatie denmar denmar Salutare! Aceasta intrebare este pentru o asociatie oarecare si nu pentru o asociatie de proprietari. In cazul schimbarii presedintelui (si/sau a consiliului ... (vezi toată discuția)