avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - angajament de plata si conturi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - angajament de plata si conturi blocate

Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat.
Situatia este urmatoarea:

Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 RON.
S-a instaurat poprire pe toate conturile mele deschise la toate bancile din Romania la care am cont.

Banca ar fi urmat sa popreasca 1/3 din salariu, iar eu sa ridic 2/3 de la ghiseu... insa acest lucru ma incomoda deoarece nu puteam folosi cardul pentru plati online, etc etc si eram obligat sa folosesc cash.

Executorul m-a ajutat si intr-un final am ajuns la un consens cu creditoarea, anume am semnat un angajament de plata in suma de 600 lei lunar.
.
Creditoarea, in aceste conditii, a fost de acord sa imi deblocheze contul in care imi incasez drepturile salariale, dar numai acest cont.

Mai am cateva carduri de credit de la alte banci pe care nu le pot folosi in acest moment fiindca creditoarea nu este de acord sa mi se deblocheze alte conturi in afara celui de salariu.

Este corect si legal sa procedeze astfel? Ce pot face?
Cu ce o incurca pe creditoare faptul ca mi-as folosi cardurile de credit?

Sunt carduri de credit, nu e ca si cum as avea intreaga suma prin vreun cont pe undeva si nu vreau sa scap de datorie... Ba din contra, daca as putea folosi acele carduri as putea achita mai repede suma, urmand sa ma descurc eu cu plata cardurilor pe cont propriu...

Executorul spune ca nu ma poate ajuta daca creditoarea nu este de acord cu deblocarea acestora...

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 10:22, 20 Aprilie 2016
Faceti o sesizare catre banca centrala a fiecarei banci de unde aveti cardurile de credit, sa va deblocheze conturile.
Odata aprobat acest card de credit, dvs. faceti ce vreti cu banii, chiar daca folositi din plafonul acordat 40% cash si 60% cumparaturi. Dobanda la cardurile de credit este f. mare, ar trebui sa se bucure banca ca le platiti dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor bancar Gabriela Alecu Gabriela Alecu un executor bancar ni a blocat cardul de salariu in luna10/2010 la aceea data aveam 1850 ron-nu a vrut sa l deblocheze decat partial in luna 01/2011(nu pot ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)