avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol

Buna ziua, unul din vecini de pe scara blocului si-a facut o boxa la subsolul blocului, in planurile blocului nu sunt prevazute spatii pt depozitare in subsol.
In aceasta boxa a strans deseuri de tot felul.
Exista vreun temei legal pentru evacuarea deseurilor din acea boxa, precum si sa ii interzicem acestuia si oricarui alt proprietar din bloc sa isi faca boxa in subsolul blocului?
Am incercat sa vorbim cu acesta sa elibereze boxa dar nu doreste, am vrea sa o eliberam noi dar avem teama sa nu cheme politia si sa ne amendeze.
Subsolul tehnic reprezinta parte comuna
Dispozitiile in vigoare prevad ca proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Presedintele de asociatie detine competenta in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari sa someze/notifice oficial proprietarul in cauza,sa elibereze imediat si neconditionat partea comuna,sub sanctiunea suportarii sanctiunilor legal prevazute
Daca proprietarul in culpa nu intelege sa elibereze partea comuna,sesizati oficial directia corp control din primarie care va dispune evacuarea bunurilor depozitate si dezafectarea boxei
Carui "corp control "din primarie trebuie adresata sesizarea,si care are in competente dispunerea dezafectarii boxelor de la subsolul tehnic amenajate pe partea comuna fara aprobare si care nu sant prevazute in cartea tehnica a cladirii?
Cred ca cel mai potrivit e Inspectoratul de Stat in Constructii sau cum i se mai spune acum sau Primaria.
claudiumn86 a scris:
Am incercat sa vorbim cu acesta sa elibereze boxa dar nu doreste, am vrea sa o eliberam noi dar avem teama sa nu cheme politia si sa ne amendeze.

Ca sa nu aveti asemenea teama, chemati dumneavoastra in ajutor autoritatile. Apelati la politie si la primarie.
Exista in cadrul politiei locale Un serviciu de urbanism caruia puteti sa va adresati.
Apoi nimeni nu este obligat sa cunoasca tote compartimentele, corpurile de contril sau serviciile unor institutii. Trimiteti sesizarea catre primar iar de acolo va fi directionata spre serviciul de specialitate din primarie sau din alta institutie.

Va multumesc pt raspunsuri si pt atentie. Am chemat ieri un echipaj de la Politia Locala care a purtat o discutie cu vecinul si astazi boxa a fost eliberata.
Sunt curios ce au discutat de l-au convins asa repede.

Alte discuții în legătură

Boxa la subsolul blocului gelirolu gelirolu Buna ziua. Suntem proprietari de apartament si blocul are statutul de AP. La subsolul blocului unuii din Proprietari au facut boxe. ( numai cei din consiliul ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol Aurelia54 Aurelia54 Subsolul blocului nostru este prevazut cu spatiu tehnic. Tupeistii si-au amenajat boxe cum au vrut si pe suprafata care au dorit si noi platim pt ei pt ca este ... (vezi toată discuția)