avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea banilor din concedii medicale de la Casa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea banilor din concedii medicale de la Casa de Sanatate

In baza carei legii se pot recupera acesti bani?
Cel mai recent răspuns: ioanviorelhudulin , utilizator 08:09, 22 Aprilie 2016
Normele de aplicare a OUG 158/2005
art.77

(1) Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.

(2) Pentru recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, angajatorul depune la registratura casei de asigurări de sănătate solicitarea scrisă conform modelului prevăzut în anexa nr. 12, la care se ataşează Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevăzut în anexa nr. 18, precum şi, după caz, dovada achitării contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, pentru perioada anterioară pentru care se solicită restituirea.

(3) Cererea va fi analizată de compartimentul de specialitate din cadrul casei de asigurări de sănătate, care va întocmi referatul de propunere spre aprobare a cererii de restituire sau, după caz, de respingere cu motivarea acesteia, referat avizat de personalul împuternicit să exercite viza CFP.

(4) Referatul prevăzut la alin. (3), semnat de directorul executiv al Direcţiei management şi economică, va fi supus aprobării preşedintelui-director general, conform modelului prevăzut în anexa nr. 13.

(5) Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15. În termen de 60 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a plăţii.

(6) După efectuarea plăţii, dosarul se arhivează la compartimentul de specialitate.
Am depus toate cele necesare la Casa de Sanatate dar au trecut 11 luni si nu am primit nici banii dar nici un raspuns in scris, am fost si in audienta si mi sa spus sa astept ca o sa_i primesc, in acest caz ce demersuri sa fac sa urgentez recuperarea banilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normele de aplicare a prevederilor oug 158/2005 roxana68 roxana68 Ordinului Nr. 60 /32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art. 77), privind concediile si indemnizatiile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)
Intrebare: compensare contributii - certificate medicale Mircea1990 Mircea1990 Hristos a inviat! Apelez din nou la bunavointa dumneavoastra de a-mi raspunde la o nelamurire referitoare la CNAS. Firma noastra a inceput sa aiba ... (vezi toată discuția)