avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cota impozit venit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cota impozit venit microintreprindere

Microintreprindere platitoare de impozit pe venit cu 3% , are in perioada 27.01.2016-iulie 2016, 4 salariati cu CIM determinat,timp partial: 2 h/salariat.
In acest caz pentru Trim.I-2016,poate calcula si declara impozit pe venit cota 2%.
La ANAF este inregistrat ca platitor de impozit si contributii pe salarii,impozit pe venit micro, mai trebuie sa comunice si modificare cota impozit pe venit (de la 3% la 2%) in acest trimestru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kamy53 , utilizator 18:27, 18 Aprilie 2016
In Codul fiscal avem:

ART. 51 - Cotele de impozitare

(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:

a) 1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariați, inclusiv;

b) 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat;

c) 3% pentru microîntreprinderile care nu au salariați.

[...]

(6) Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat sau au unul sau 2 salariați, în situația în care numărul acestora se modifică, în scopul menținerii/modificării cotelor de impozitare prevăzute la alin. (1), noii salariați trebuie angajați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni.

Din citattul de mai sus cred ca trebuie sa platiti 3%.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 anny24 anny24 Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon micro camicami camicami societate platitoare de impozit micro de la 1 februarie 2013. Daca depasirea plafonului de 65000 eur intervine in ultima luna a trim.II ,adica la iunie 2013 ... (vezi toată discuția)