avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sfat - tamponare din spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sfat - tamponare din spate

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu situatia de mai jos:
Eram pe un drum drept, cu o banda pe sens, linie intrerupta intre ele.Eram pe banda mea, am semnalizat dreapta deoarece vroiam sa parchez si un alt autoturism a intrat in mine din spate, Domnul fiind un fost politist.

Mi-a fost lovit coltul din dreapta spate deoarece eram deja in viraj.Domnul nu a dorit sa ajungem la o intelege, am mers la sediul politie, la tamponari, am facut declaratii, politia a venit ulterior la locul tamponarii si politistul m-a gasit pe mine vinovat deoarece a zis ca am creat eu un obstacol pe drum.Ne-a cerut sa punem masinile pe strada sa facem o mica reconstituire insa desi I-am explicat clar care a fost locul impactului, Dl politist a preferat sa se ghideze dupa urmele de frana ale soferului ce m-a lovit.Avand o viteza prea mare dupa impact el a continuat sa franeze si urmele au ajuns pe sensul opus de mers.Astfel, politistul mi-a zis ca este vina mea, am incercat sa ii pun in vedere anumite lucruri: daca era cum zice el ,ca am intrat pe sens opus trebuia sa imi fie lovit coltul din stanga, nu cel din dreapta.Domnul politist s-a enervate, a zis ca este inafara orelor de program, a inceput sa tipe insa cu toate astea el a luat decizia ca eu sunt vinovata.
Avand in vedere ca politistul nu a luat in calcul viteza soferului ce m-a lovit, traiectoria corecta,distanta legala ce el trebuia sa o aibe in vedere, reconstituirea nu a fost una corecta si balansul acesta intre ba este in timpul muncii ba nu este in timpul programului in functie de intrebarile care-i conveneau si care nu, ceea ce inseamna ca la final a venit in calitate de civil, care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez acum?
Imi doresc sa depun desigur o contestatie insa politistul m-a amenintat ca imi va deschide dosar penal in momentul in care I-am zis ca vreau sa ii contest decizia...
S-a enervate si a zis ca am mintit in declaratie, ceea ce inseamna fals ce se pedepseste penal. Am incercat sa pun intrebari, insa am primit raspunsuri pe un ton foarte ridicat, cu nervi si amenintari.
Eu aveam ca martor pe prietena mea si avea si celalalt sofer un pasager. Cand am fost la declaratie, abia a suflat in fiola celalalt sofer fiind vadit avantajat de politistul care lua declaratia. Impresia mea era ca era beat si de aici si circul.

Tin sa mentionez ca am semnalizat din timp, am vazut masina ce a intrat in mine, era la o distanta mare insa nu a fost atent si m-a vazut in ultimul moment.

Ma puteti ajuta cu un sfat, ce trebuie sa fac mai departe, unde trebuie sa adresez situatia?

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:02, 20 Aprilie 2016
De regula ,in astfel de situatii in care apar evenimente rutiere,vinovat este soferul din spate care nu a respectat distanta nu a avut viteza necesara evitarii oricarui eveniment rutier
In extremis chiar daca a zis ca am creat eu un obstacol pe drum.soferul din spate nu are scuza ca nu a fost atent,nu a pastrat distanta si nu a circulat cu viteza care sa ii asigure inclusiv ocolirea pretinsului obstacol
In termen de 15 zile de la comunicarea PV,formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Suplimentar daca aveti martori care sa sustina afirmatia conform careia agentul constatator a zis ca este inafara orelor de program, a inceput sa tipe ,aveti dreptul sa sesizati oficial superiorii ierarhici ai acestuia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce castigati in instanta, fiindca in mod sigur castigati, cum v-a explicat Ynocentta, faceti un memoriu la ministru direct, nu va incurcati cu "sefii" si "sefutii". In memoriu cereti ministrului sa ia masuri de sanctionare contra agentului, pentru abuz sau neglijenta in serviciu, lasati la altitudinea lui sa decida, sa va comunice masurile luate, ca altfel ii dati in judecata pe amandoi.
Eu am primit odata o amenda, cu numarul gresit al masinii, Blaga era ministru. Am castigat din birou, dupa care am facut ce v-am spus, totul pe hartii prin posta. M-au tot invitat sa discutam, le-am spus ca eu nu am timp de pierdut pe holurile lor. In final l-au trimis in judecata pe agent, chiar ei, sub acuzatia de abuz in serviciu. Si, nota bene, doar pentru faptul ca, distrat fiind, agentul a pus pe drumuri un cetatean. Am mai relatat pe forum cazul, trebuie sa nu ne multumim doar sa anulam PV-ul, trebuie sa mergem mai departe.
Dvs. nu aveti nimic de demonstrat. Simplul fapt ca instanta va anula PV-ul, este divada de abuz/neglijenta in serviciu. In rest, ce a zis, ce a facut, nu conteaza.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
hotumattua, utilizator
feher26 a scris:

Domnul fiind un fost politist.

politia a venit ulterior la locul tamponarii

Din relatare se intelege destul de clar faptul ca cei doi sunt cunostinte vechi.

Niciodata, repet, niciodata, politia nu merge la locul accidentului pentru a face reconstituirea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
Ii trimite pe soferi la plimbare sa se inteleaga amiabil iar daca acestia nu se inteleg se aplica o sanctiune celui care a venit din spate pentru incalcarea art. 51 oug 195.

Art. 51. – Conducatorul unui vehicul care circula in spatele altuia are obligatia de a pastra o distanta suficienta fata de acesta, pentru evitarea coliziunii.

Depuneti plangere in termenul legal si angajati un avocat care sa se ocupe de caz.
In plangere descrieti cu lu de amanunte desfasurarea evenimentelor, amenintarea cu dosar penal, sunt numai intimidari.
Sesizati si IPJ cu privire la atitudinea politistului constatator, macar sa ii faca o cercetare disciplinara sa il potoleasca.
@feher26
" a luat decizia ca eu sunt vinovata." Oral sau sub forma scrisa ?
Daca a intocmit un proces verbal, singur si-a sapat groapa. Cum vi s-a mai spus, Politia nu se implica in tamponari si nici nu face reconstituiri. Poate amicitia dintre cei doi i-a orbit, le-a luat mintile. .
Si daca era viraj stanga, nesemnalizat si din scurt, urma de frana de pe sosea il dadea de gol ca a avut viteza mare, si tot nu avea scuza.Dar lovitura pe dreapta spate...pupatul se plateste. Amici, politist+sofer au mers la cacialma sa va intimideze.
Nu cred ca are curaj sa va intocmeasca dosar. Si daca s-a ajuns la dosar, ati primit pasii pe care-i aveti de facut. Fotografiati lovitura primita de masina si...avocat, fara mila...
In calitate de expert judiciar in probleme de circulatie rutiera va confirm ca fiind utile toate sfaturile primite de la colegii de forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare fara victime Lara2202 Lara2202 Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident 4 masini implicate Bogdanm33 Bogdanm33 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat. In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui ... (vezi toată discuția)