avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare fara victime

Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ea era cu o prietena; au facut scandal, au zis ca am pus frana intentionat desi la 20 de metrii era trecerea de pietoni pentru care incetinisem de altfel. Mentionez ca domnisoara era pe banda a treia si a intrat cu masina in autoturismul meu lovindu-mi coltul stang al barii din spate, aripa fiind neatinsa. Masina ei avea partea din dreapta a barii din fata lovita si aripa neatinsa. Nu m-am putut intelege si am fost nevoita sa merg la politie. Am incercat sa inchei situatia pe cale amiabila dar ea a sustinut ca eu am pus frana intentionat. In declaratia pe care a depus-o a scris ca eu i-am taiat fata si am pus frana, ea aflandu-se pe banda a doua de mers. Neavand nici un martor eu, si ea fiind in masina cu prietena ei, am fost declarata vinovata de tamponare pentru ca i-am taiat fata si am pus frana. Sunt foarte dezamagita de sistemul nostru de aceea apelez la dumneavoastra pentru a analiza conform legii aceasta situatie si pentru a ma sfatui ce pasi sa urmez. Nu au existat camere de supraveghere si nu am avut cum sa fac rost de martori, desi la momentul accidentului era multa lume in statia apropiata care mi-a dat dreptate. Va multumesc anticipat si pentru alte detalii va pot raspunde prompt.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 10:58, 9 August 2013
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la data comunicarii.
Va sustineti punctul de vedere din declaratia data la politie si descrieti care au fost imprejurarii producerii accidentului. Banuiesc ca in schema facuta la politie si in declaratie ati scris ca erati pe banda a 2a. Ca accidentul sa se produca asa cum a declarat domnisoara trebuia sa veniti de pe banda 1a iar daca v-ati lovit se poate presupune chiar la o viteza redusa ca ati fi fost "rasucita" din impact. Daca urmele sunt minore se intelege ca ati fost lovita din spate.

Chiar daca ati fi pus frana intentionat conducatorul auto din spate trebuie sa pastreze o distanta suficienta ptr evitarea coliziunii.

Chiar daca a avut martor prietena la proces isi poate pierde "memoria"cand va fi pusa sa declare sub prestare de juramant cum s-au petrecut lucrurile. Declararea in fals este pedepsita de legea penala.
Va intemeiati plangerea pe prevederile art. 51 din oug 195.
In procesul verbal in baza carui articol ati fost amendata?

OUG 195
Art.48. - Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Art.51. - Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.
Multumesc mult de raspuns.
In declaratie am specificat ca eram pe a doua banda iar schita accidentului am reprodus-o exact. Domnisoara cealalta a mintit spunand ca eu am venit de pe prima banda, deci intr-adevar ar fi insemnat sa fiu rasucita. Am specificat acest lucru domnului politist si a zis ca a existat martorul domnisoarei si ca nu are ce sa faca.
Accidentul s-a produs vineri dimineata, am fost chemate pentru solutionare vineri dupa-amiaza iar politistul care a preluat dosarul a zis ca il pot gasi duminica dupa-amiaza, dupa ce audiaza martorul domnisoarei. Ieri mi s-a spus ca sunt vinovata de accident deoarece a existat acest martor.
Mentionez ca deocamdata nu am semnat nici un proces verbal. Ce ar trebui sa fac in momentul acesta? Mi s-a spus sa astept acasa citatia (cuvintele politistului).
Procesul verbal trebuia eliberat pe loc. De asemenea politistul avea obligatia sa va instiinteze ca aveti dreptul sa formulati obiectii in caz contrar procesul verbal este nul.
Nu v-au eliberat si autorizatia de raparatie?
Nu veti primi nicio citatie.
Veti primi procesul verbal pe care aveti dreptul sa il contestati in 15 zile.
Parerea mea este sa va duceti si sa solicitati lamuriri de ce nu v-au eliberat procesul verbal imediat dupa constatare. Este posibil sa aveti vreo surpriza iar in procesul verbal sa se consemneze ca ati refuzat semnarea procesului verbal si sa fie pus drept martor un oarecare sau chiar prietena domnisoarei.
Contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul contraventiei.
Ar fi util ca cele doua autoturisme implicate in accident sa fie fotografiate intrucat urmele de pe autoturisme pot da indicii pretioase privind modul de producere a accidentului.
Multumesc mult de informatii. Voi astepta procesul verbal si apoi voi merge sa depun contestatia. Azi am fost si am cautat persoanele care erau de fata in momentul accidentului dar nu am gasit pe nimeni. Voi merge si maine deoarece erau persoane care stau in statia respectiva si ofera cazare turistilor. Sper sa gasesc macar o persoana care a vazut totul si sa ma ajute cumva. Nu ma las prada sistemului nostru. Am vorbit azi si cu un agent care era in zona accidentului si i-am descris faptele si absolut toate detaliile (mi-a acordat cateva minute bune) si mi-a dat dreptate. Bara ma costa 250 de lei sa o indrept dar nu voi fi unul din romanii care pleaca capul in fata sistemului nostru.
Va multumesc inca o data.

Alte discuții în legătură

Accident, martor Habar nu am Habar nu am In momentu accidentului, persoana de langa mine poate fi martor daca nu suntem căsătoriți, dar avem copii împreună , buletinele sunt pe adrese diferite. ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza politistului mariussmg mariussmg Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns: Conduceam in Bucuresti cu 70 km / ora pe banda 3 de circulatia avand in fata la 5 m ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)