avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Doresc sa plec de la locul de munca actula prin demisie si preaviz dar mai am 20 de zile de concediu pe care cu siguranta angajatorul nu mi le va plati .,Ma puteti ajuta cu un model de cere de preaviz in care sa fie specifita ca voi sta in concediu cele 20 de zile ( am inteles ca pot compensa cele 20 de zile de preaviz cu cele 20 de zile ramase din concediu)

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
Alex230, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 18 Aprilie 2016
1. In perioada de preaviz puteti efectua concediul de odihna (CO) , fara sa se suspende perioada de preaviz.

2. - Pentru aceasta trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care sa solicitati acordarea CO in perioada de preaviz.
- Daca angajatorul nu va aproba cererea atunci veti lucra in perioada de preaviz iar apoi veti primi si compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuat.
Model:
Catre,

S.C. ________________________

Domnule Administrator,

Subsemnatul(a) ______________________________angajat(a) in functia/meseria ______________________la _______________, prin prezenta notificare va comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conf. art. 81 (1) din Codul muncii.

Perioada de preaviz de ____ zile calendaristice va decurge da la data prezentei pana la data de ___________ , iar cu data de ________ inceteaza activitatea mea la S.C. _______________________________ .

Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca.

Data Semnatura

___/___/_______ _______________________

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de lichidare nesemnata, preaviz expirat Sham Sham Salut, acum 2 saptamani am vorbit cu angajatorul meu, atunci mi-am facut cererea de lichidare la zi dar nu a semnat-o si m-a aburit cu cateva chestii in ... (vezi toată discuția)
Demisie urgenta. ContSters148943 ContSters148943 Buna ziua As dori sa stiu care este formularea unei cereri de demisie pentru urmatoarea situatie: De citiva ani de cind lucrez la actualul loc de munca am ... (vezi toată discuția)
Demisie auramitrea auramitrea buna ziua, cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)