avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile salariatului

buna ziua.intrebarea mea ar fi ;este obligatoriu sa lucrez simbetele fara acordul meu si sub amanintarea ca mi se taia 25 la suta din bonusul salarial?in c.i.m este o clauza cum ca numai o simbata sint de acord sa o lucrez si in afara faptului si ore suplimentare obligatorii su amenintare si impotriva acordului meu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 19 Aprilie 2016
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.
moltumesc deci ca sa inteleg ca refuzul meu de a lucra obligatoriu simbetele si ore suplimentare fara ca sa fiu de acord nu atrage nici o sanctiune? si credeti ca ITM va lua masuri?este un oras mic si se cunoaste toata lumea
Nerespectarea legislatiei muncii este sanctionata contraventional de catre ITM/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna CristinaManasturean CristinaManasturean Bună seara, Lucrez la o firma unde suntem doar două angajate,colega vrea să plece în concediu de odihna,eu ar trebui să lucrez o saptamana in fiecare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! angajatorul de la firma la care lucrez dorește să ... Laura1909 Laura1909 Buna ziua! Angajatorul de la firma la care lucrez dorește să ne oblige sa lucrăm zile de sâmbătă în condiția în care noi nu ne dorim acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Alina9191 Alina9191 Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)