avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare autoturism intre asociati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare autoturism intre asociati

Un SNC infiintat in 1993,are in dotare un autoturism,Dacia Logan, din 2008.Deoarece vreau sa inchid firma,as dori un sfat in ceea ce priveste masina,ce as dori sa o "vand" asociatului meu,care o foloseste de fapt (este fiul meu).
As dori un sfat,cum se poate face mai bine,din punct de vedere a contabilitatii.
Cel mai recent răspuns: doinagherasim , utilizator 15:15, 20 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti vinde masina, dar trebuie s-o faceti la pretul pietei, fiind vorba de tranzactie cu afini. Avand in vedere locul unde ati postat, presupun ca firma e microintreprindere; deci, veti plati 3% impozit pentru aceasta tranzactie.
Multumesc pt raspuns.
Da,SNC-ul este microintreprindere,pe stoc zero din 2013.Nemaifiind platitor de TVA(contabila nu a mai raportat de cand nu am mai avut activitate,adica din 2013,decontul de TVA),poate avea o consecinta negativa?
Autoturismul fiind dobandit din 2008,s-ar putea "vinde" cu o suma pana in 1500-2000 roni(asa mi s-a sugerat de catre o persoana)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate doinagherasim doinagherasim -SNC infiintat in 1993,iar din 2013,fara activitate,adica cu stoc zero,dar raportata declaratie trimestriala si bilant. -omis(din cauza contabilei) a se ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate doinagherasim doinagherasim -SNC infiintat in 1993,acum cu stoc zero,fara activitate de trei ani,dar s-au facut declaratiile trimestriale si balanta anuala catre Finante. -O masina ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva doinagherasim doinagherasim -SNC platitor de TVA pana in 2013 -SNC nu mai functioneza de la inceputul lui 2013,fiind cu stoc zero,dar s-a facut declaratzia in continuare privind ... (vezi toată discuția)