avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis

Locuiesc la blocla ultimul etaj ,bloc ce are asociatie de propietari. A fost nevoie de o reparatie urgenta la acoperis intrucat cand ploa foarte tare ajungea apa sa inunde baia. Am chemat o firma de reparatii intrucat firma ce a construit acoperisul nu este din localitate si a spus ca vine cand vremea va fi prielnica. Reparatia cu firma tocmita a ajuns la 1700 euro si am cerut asociatiei sa suporte reparatia. Ce drepturi am ca locatar ce am platit aceasta reparatie. Mentionez ca am cumparat apartamentul de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 17:40, 21 Aprilie 2016
Procedura fireasca era sa anuntati in scris reprezentantii asociatiei si sa le solicitati sa i a masuri pt ca e vorba despre o suprafata comuna. In cazul in care nu reparau, dvs fie va adresati instantei sa ii oblige sau sa va incuviintezedvs sa faceti reparatiile pe cheltuiala asociatiei.

Acum cel mai probabil vor exista discutii legate de faptul ca ati intervenit fara acordul asociatiei, se pierde garantia de la vechea lucrare, or sa fie discutii legate de pret si de faptul ca nu au existat mai multe oferte, discutii legate de autorizatie si garantii etc
Dna av Gerberga.a spus:"Acum cel mai probabil vor exista discutii legate de faptul ca ati intervenit fara acordul asociatiei, se pierde garantia de la vechea lucrare, or sa fie discutii legate de pret si de faptul ca nu au existat mai multe oferte, discutii legate de autorizatie si garantii " Privind situatia din alta prisma se poate aprecia ca avem de a face cu o gestiune de afaceri în ipoteza în care va aflati dvs.ca gerant adica persoana care ati facut reparaţiile necesare si veti putea solicita asociatiei restituirea cheltuielilor avansate pe temeiul art.1330 alin.1 din N.C.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare fond de reparații lucian.daniel lucian.daniel Bună ziua! Suntem o scară de bloc cu 4 coloane (4 apartamente pe palier). În cadrul asociației de proprietari la care am aderat am convenit să contribuim ... (vezi toată discuția)
Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in imobil fara asociatie proprietari icod2005 icod2005 Buna ziua, intr-un imobil cu 9 apartamente , fara asociatie de locatari constituita, vecinul de la ultimul etaj a inceput sa repare acoperisul de la sine ... (vezi toată discuția)