avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Respingere declaratie 088 inregistrare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Respingere declaratie 088 inregistrare TVA

Buna seara,
Am nevoie de o lamurire cu privire la declaratia 088 de inregistrare TVA.
Am depus in luna decembrie 2015 decl. 088 pt inregistrare TVA intrucat s-a depasit CA si nu am primit nici un raspuns pana astazi cand am sunat la fisc si mi s-a spus ca cererea mi-a fost respinsa din 23.03.2016 din doua motive:.nu am contabil angajat si patronul nu este angajat la societate.Am intrebat de ce nu am fost anuntat pana astazi si daca exista lege in acest sens, iar dna. nu a stiut sa-mi raspunda, spunindu-mi ca nu este treaba ei, in schimb mi-a spus sa ma va pune la plata de TVA.
Nu ma inteles nimic, nu stiu ce sa fac, si mi-e teama ca daca vin in control este imposibil sa nu-mi dea amenda.
Cu speranta ca m-am facut inteles va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rodaf , utilizator 12:12, 16 Mai 2016
colectezi tva-ul ca inainte si nu mai deduci tva.
declari tva-ul colectat prin d311 doar in luna in care ai tva colectat.

ps. angajeaza un contabil
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
tibio, utilizator
tibio a scris:

colectezi tva-ul ca inainte si nu mai deduci tva.
declari tva-ul colectat prin d311 doar in luna in care ai tva colectat.

ps. angajeaza un contabil


Si daca doar colectezi TVA, fara ca sa il poti deduce, atunci trebuie sa maresti si adaosul comercial la produse, altfel devii nerentabil.
Daca maresti pretul produselor, exista riscul sa nu mai poti vinde si pui lacat pe afacere.

Se pare ca la finante, nu prea stie stanga ce face dreapta, se complica atat de mult codul fiscal, incat sufoca pe toata lumea.

Probabil se doreste ca sa devenim cu totii asistati social.
Nu ma pricep aproape deloc la contabilitate, dar cum este posibil sa nu poti deduce TVA-ul, in conditiile in care il platesti la furnizor in pretul de achizitie, apoi il aplici inca odata la pretul de vanzare, dupa care trebuie sa il versi integral la stat.
Ca sa poti supravietui in aceste conditii, trebuie sa ai un adaos exagerat de mare, pe care cumparatorul final nu cred ca este dispus sa il plateasca.

Oare nu sesizeaza nimeni lucrul acesta?...ni se spune ca legea e lege, dar nu se observa ca sunt si legi tampite?...sa se controleze unde trebuie si unde sunt suspiciuni de frauda si sa ne mai lase in pace cu taxele peste taxe si cu schimbarea legislatiei peste noapte.
Si asa economia este aproape blocata, oamenii nu mai au posibilitati financiare decat pentru nivel de supravietuire, iar luminatii de la conducere inventeaza doar taxe si pedepse.
Unde se va ajunge?...se vrea sa devenim sclavi cu totii, sau probabil vom fi nevoiti sa ne transformam in hoti, pentru ca sa putem supravietui.
Abia pe 10 mai am primit adresa de la anaf si ma anunta ca mi-a fost respinsa decl. 088, dar eu intreb acum, mai am nevoie de decl. 088 in conditiile in care decl. am depus-o la depasirea CA de 65000 de euro pe 2015? pe 2016 sunt abia la CA de 8000 de euro. Am inteles ca zilele astea trebuie sa intre in vigoare o noua decl. 088, am sa mai astept putin sa vad poate este mai accesibila.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a. Emil P Emil P Va prezentam urmatoarea speta: -Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat ... (vezi toată discuția)
Legat de tva. Tudor.M Tudor.M Buna seara. Am un pfa neplatitor de tva, impozitare e profit real. Am cateva intrebari care ma baga in dilema si rugamintea sa ma lamuriti daca se poate: 1) ... (vezi toată discuția)
Tva colectat depasire plafon dan_draghici dan_draghici Buna ziua ! Va roga din suflet sa ma ajutati !O societate a depasit plafonul de 220000, in luna decembrie cu 250.000 lei. Nu am reusit sa depun D088, deoarece ... (vezi toată discuția)