avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Depun declaratia 392b?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Depun declaratia 392b?

Buna ziua, pentru microintreprinderile (neplatitor tva) care la finele anului 2015 aveau cifra de afaceri 0 ce declaratii trebuiesc depuse?
Am citit ca formularul (392B) "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul.........." se completeaza de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei.

Formularul nu se depune in situatia in care persoanele impozabile nu au desfasurat in anul de referinta livrari de bunuri si prestari de servicii in interiorul tarii si/sau achizitii efectuate din tara, respectiv in anul pentru care ar fi trebuit depusa notificarea.

Speta este urmatoarea: in cursul anului au fost elib o fact care mai apoi a fost stornata, contractul fiind reziliat si nu s-au incasat nici un fel de sume.... Se incadreaza la cap.livrari de bunuri si servicii?
Parerile pe care le-am auzit sunt contradictorii. Pt mine e clar ca nu au avut loc livrari nici de bunuri nici de servicii... cifra de afaceri e zero.
Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:49, 3 Mai 2016
Cifra de afaceri fiind zero,si daca nu ati avut nici achizitii de bunuri/servicii(acte de cumparari)nu trebuie completata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie 392b amelia16 amelia16 agentii de asigurari trebuie sa depuna declaratia 392B? (vezi toată discuția)
Declaratii 392a / 392b ileana nico ileana nico Buna ziua, Pentru un PFA inscris in scop de TVA si care livreaza prestari servicii intracomunitare ( incepand din ian.2014). cu facturare lunara in euro, ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. Am un PFA , nu sunt platitor de TVA. In anul 2014 nu am avut activitate cifra de afaceri fiind 0. Am inteles ca si in aceste conditii trebuie ... (vezi toată discuția)