avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu oile printre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu oile printre case

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o problema mai ciudata. O sa incerc sa fiu cat mai scurt. Stau intr-o localitate la 10km de oras. Localitatea este deaspartita in 2 parti de un drum national. Pe o parte este satul vechi cu obiceiurile lor, pe cealalta parte este satul nou cu obiceiurile lor.
Este o persoana din satul vechi care are oi, multe oi. Si in drumul lor spre pasunat, ciobanii trec cu oile prin satul nou.
Intrebarea mea este daca am vreo sustinere legala de a opri acest lucru, caci luni vreau sa ma duc la primarie sa fac o plangere. Dar nu as vrea sa ma duc chiar in necunostinta de cauza, iar sfaturile voastre ar face diferenta.
Problema mea nu este o problema de snobism. Problema este ca atunci cand ciobanii trec cu oile, in urma ramane mizerie, blocheaza drumul (azi dimineata am stat 5 minute sa elibereze drumul (nu drumul national, ci drumul din sat). Poate ca nu sunt mult 5 minute, dar daca legea le interzice accesul cu oile printre case, as dori sa opresc acest lucru, pentru ca nu mai traim in salbaticie, avem niste reguli, legi de respectat. Si daca am exclude factorul de igiena, tot mai ramane un deranj. Ciobanii cand is cu oile pocnesc din bici de zici ca-i revelionul, de 2-3 ori pe minut..iar sa traverseze satul nou le ia cam 10 minute. Deci vreo 30 pocnituri de bici si dimineata si seara :) . Deranjeaza lumea, latra cainii din curtii..etc. Problema cu pocnitul din bici s-a mai rezolvat (nu s-a rezolvat total) in urma unei plangeri de ale mele la sectia locala de politie.
Sunt hotarat sa opresc migratia oilor lor prin mijlocul localitatii noastre si din cauza ca azi dimineata m-am dus sa vorbesc cu proprietarul, si desi i-am vorbit normal, mai mai sa sara la bataie cu ciomagul. Daca nu ma credeti, va pun video :)

Later edit: Ciobanii nu trec peste drumul national, ci trec pe sub un podet. Deci nu incalca o regula pe care o cunosc si eu, ca nu au voie cu oile pe drumuri nationale. Din cate am citit, pasunatul este interzis pe terenurile agricole pana la sfarsitul lui aprilie. Iar ei cand isi duc oile si trec prin localitatea noastra, isi duc oile sa pasca pe terenuri agricole. Nu as vrea sa ma leg de acest lucru pentru ca nu-s terenurile mele. Are cine sa faca plangere pentru acest fapt, daca vrea sa faca plangere.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
Curiosul1234, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere pentru agresiune verbal si injurii C0stea C0stea Buna seara, daca ma puteti ajuta si pe mine cu cateva indrumari mi-ar fi de folos intrucat maine vrea sa depun o plangere la politie. Mai exact, tatal meu in ... (vezi toată discuția)
Un coban violent din polovragi - judetul gorj ameninta locuitorii unui sat din valcea VirgEliTan VirgEliTan :bow:Reprezint cetatenii unui sat din Gorj, care se confrunta cu o situatie deplorabila. In urma cu 4 ani un cioban pe nume ... , Si-a adus turma de oi la ... (vezi toată discuția)
Cioban cu oile in gradina mea phil26 phil26 Am o problema cu un cioban, care vine cu oile in gradina mea. Ce pot sa fac, ca politia nu face nimic. Cand vreau sa vorbesc cu el, trimite caini pe mine. M-au ... (vezi toată discuția)