avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare plata indemnizatiei pentru concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare plata indemnizatiei pentru concediul de creșterea copilului

Din păcate am o restanță de 500 de lei din anul trecut la impozitul casei mele, care vroiam să plătesc în luna mai.
Azi mi-a venit o înștiințare scrisă, conform căreia din aprilie mi se suspendă suma pentru ccc de 600 lei.
Dacă eu plătesc luna asta restanța, mai pot primii suma pentru ccc pînă la terminarea concediului meu pentru creșterea copilului ( mai am 5 luni).
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 23 Aprilie 2016
OUG 111/2010
art.12
...
(2) Începând cu anul 2012, pentru menţinerea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puţin 6 luni au obligaţia să îşi achite impozitele şi taxele locale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
.....

art.38
...
(6) Neachitarea obligaţiilor legale faţă de bugetele locale în termenul prevăzut la alin. (5) conduce la suspendarea pe o perioadă de 5 luni a drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă începând cu drepturile aferente lunii aprilie.

(7) Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada prevăzută la alin. (6) atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

(8) În vederea aplicării prevederilor alin. (7), beneficiarii drepturilor transmit agenţiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administraţiei publice locale prin care se face dovada achitării obligaţiilor de plată către bugetul local.
....

In acest caz, dupa achitare mergeti la AJPIS cu o copie de pe chitanta de plata a impozitului respective pentru a nu se mai dispune suspendarea platii.

In speta, daca achitati atunci veti primi in continuare indemnizatia CCC, daca nu achitati se va suspenda plata acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere concediu cresterea copilului? laviniagheorghe laviniagheorghe Va rog, lamuriti-ma intr-o problema. Eu sunt in acest moment in concediu de cresterea copilului. Am o restanta la plata impozitului pe masina, iar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Oprirea indemnizatiei de crestere a copilului de catre administratia financiara IGNATOANA IGNATOANA Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra: va rog tare mult sa imi spuneti daca poate Administratia Financiara sa imi sisteze acordarea indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Informatie privind suspendarea indemnizatiei de crestere a copilului AdelaMariana AdelaMariana Buna ziua, Doresc o mica informatie in ce priveste indemnizatia copilului. Am un copilas de un an si 10 luni si inca unul care se va naste in curand, ... (vezi toată discuția)