avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi decad tatal din drepturile parintesti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi decad tatal din drepturile parintesti?

Buna ziua,
Am 26 de ani. mama mea a decedat de mai bine de 10 ani, eu fiind inca minora atunci.
Parintii mei au divortat inainte sa ma nasc eu si tatal nu s-a ocupat un moment de atributiile parintesti. la momentul decesului, bunicii din partea mamei m-au luat in plasament.
tatal natural nu a mai platit pensie alimentara sau sa acorde atentie in orice fel din 1997 (aveam 8 ani).
Nu mai am frati decat o sora vitrega dupa tata rezultata dintr`o alta casatorie.
Mama mea a fost singura la parinti.
Bunica mea a decedat recent, ramanand eu cu bunicul meu in varsta de 83 de ani. nu dorim sub nici o forma ca in cazul in care se intampla ceva cu noi, toate agonisirile de o viata a bunicilor mei sa ajunga la acest om lipsit de suflet.

Va rog din suflet sa imi spuneti daca este posibil sa il decat din drepturi. trebuie sa existe o cale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela88 , utilizator 00:24, 27 Aprilie 2016
Mi-a fost de folos. Sper sa reusesc.
Multumesc mult!

O saptamana frumoasa.
Cred ca ar mai fi de facut o mentiune: daca va casatoriti inainte de a deceda, averea va fi mostenita de sotul dvs chiar daca nu aveti copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cypry cypry Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca tatal de al 2 are drept la casa bunicilor mamei mele rost rost am o casa care a fost a bunicilor care au decedat si la rand a decedat si copilul lor adica mama iar eu am ramas in casa cu tatal de-al 2 vreau sa stiu daca si ... (vezi toată discuția)