avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cumularea riscurilor in cadrul unui singur eveniment?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cumularea riscurilor in cadrul unui singur eveniment?

Buna dimineata,

In cadrul asigurarilor facultative de locuinte, trebuie incheiat obligatoriu intai polita PAD care asigura un max. de 20.000€/eveniment. Daca in cadrul aceluiasi eveniment se produc mai multe riscuri asigurate (ex. cutremur, alunecare de teren, etc.), riscuri pentru care asiguratorul cere fransiza 20.000€/risc, atunci Asiguratorul poate opune Asiguratului obligativitatea achitarii unei fransize specifice unui risc, motivand ca PAD-ul acopera numai un total de 20.000€ ?

Sau, chiar daca se produc 2 riscuri in cadrul aceluiasi eveniment, ele se includ unele pe altele, iar Asiguratorul nu poate solicita decat o singura fransiza, care sa fie decontata de PAD ?

Va rog o clarificare cine are idee despre situatia asta.. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:24, 25 Aprilie 2016
Polita PAD si polita de asigurare facultativa a locuintelor se completeaza una pe cealalta , nu se exclud,In cazul riscurilor cuprinse in polita PAD se despagubeste pana la limita SA de 20.000 eur de catre PAID, diferenta(daca este cazul) de catre asigurator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pad tomadanieladamian tomadanieladamian Mi s-a aprobat o refinantare la Raiffeisen si va trebui sa inchei o polita de asigurare a locuintei complementara creditului, cel tarziu maine. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)