avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Expertiza şi constatarea unui act. Procurorul refuza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Expertiza şi constatarea unui act. Procurorul refuza expertizarea.Procurorul refuza sa aduca la cunostiinta raportul de constatare.


Art. 172 - Dispunerea efectuării expertizei sau a constatării

(1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau evaluarea unor fapte ori împrejurări ce prezintă importanţă pentru aflarea adevărului în cauză este necesară şi opinia unui expert
(10) Constatarea este efectuată de către un specialist care funcţionează în cadrul organelor judiciare sau din afara acestora.

Intrebarea este: Fiind vorba de un act suspect ,falsificataflat prin suprapunere de nume ,care se afla in custodia, Arhivelor Nationale,poate cere procurorul de caz numai o CONSTATARE CRIMINALISTICA la fata locului ( sediul arhivelor nationale ) de catre un ofiter al IPJ ?
Art. 173 -Numirea expertului
(4) Părţile şi subiecţii procesuali principali au dreptul să solicite ca la efectuarea expertizei să participe un expert recomandat de acestea. În cazul în care expertiza este dispusă de instanţă, procurorul poate solicita ca un expert recomandat de acesta să participe la efectuarea expertizei
.Intrebarea este: Daca persoana reclamantul solicita scris procurorului de caz ca constatarea si expertiza sa se faca de I.N.E.C. iar procurorul trimite un expert criminalist din cadrul IPJ sa faca decat constatare ce poate constata la fata locului ?
Art. 177 -Procedura efectuării expertizei
(4) Părţile şi subiecţii procesuali principali sunt încunoştinţaţi că au dreptul să ceară numirea câte unui expert recomandat de fiecare dintre ele, care să participe la efectuarea expertizei.
Intrebarea este : Daca procurorul de caz nu încunoştiinteaza scris s-au verbal partea reclamanta si desemneaza un criminalist IPJ pentru o simpla constatare ba mai mult nu tine cont de cererile scrise ale reclamantului pentru ca constatarea si expartiza sa se faca la I.N.E.C ?

Art. 178 -Raportul de expertiză
(5) În situaţia în care expertiza a fost efectuată în lipsa părţilor ori a subiecţilor procesuali principali, aceştia sau avocatul lor sunt încunoştinţaţi cu privire la întocmirea raportului de expertiză şi cu privire la dreptul la studierea raportului.
Intrebarea este: Daca procurorul de caz cat si ofiterul ce politie care se ocupa de cercetarea penala, refuza sa de informatii privind constaraea criminalistica, partii reclamante. Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: soparla62 , utilizator 12:37, 25 Aprilie 2016
Se aduce la cunostiinta în mod obligatoriu expertiza.
Dacă aveți obiecțiuni puteți cere ce doriți.
Recuzati procurorul daca nu va aduce la cunostinta un act procedural, incalca legea si nu e impartial.
Multumesc, am solicitata scris politiei cat si parchetului ca expertiza sa se faca de catre laboaratorul, I.N.E.C. procurorul cat si politistul au spus verbal ca nu si ca vor efectua decat o constatare criminalistica cu un ofiter criminalist al I.P.J. si ca o eventuala expertiza ar dura cateva luni de zile pentru ca acel act se afla in custodia Arhivelor Nationale judetene.
A fost efectuata accea constatare criminalistaica si nu expertiza dar politistul cat si procurorul refuza verbal a-mi arata raportul de constatare criminalisctica.

Acest procuror a mai fost sanctionat disciplinar de catre C.S.M.
Sanctiune disciplinara cu avertisment. In cazul acestuia s-a constatat abaterea disciplinara prevazuta de art.99 lit.l) din Legea 303/2004, constand in imixtiune in activitatea altui judecator sau procuror.
Cred ca ma lupt cu morile de vant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza Simosimona20 Simosimona20 La efectuarea expertizei unui accident auto in care victima a decedat nu trebuie sa fie anuntat martorul principal sau unul din copii,nu am fost anuntati nici ... (vezi toată discuția)
Convocarea partilor in expertiza judiciara baldo baldo Buna ziua. Trebuie sa fac o expertiza judiciara la un dosar penal. In acest caz s-a mai facut o expertiza, un supliment cerute de politie si 2 rapoarte de ... (vezi toată discuția)
Expertul parte refuza sa intocmeasca opinia expertala! buna ziua! speta pe scurt: expertul parte refuza sa depuna la ... gdima gdima Buna ziua! Speta pe scurt: expertul parte refuza sa depuna la dosarul cauzei opinia expertala. Precizez faptul ca am incheiat cu dansul contract de prestari ... (vezi toată discuția)