avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotie alcoolica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotie alcoolica

Buna ziua,
Doresc sa imi expun problema mea.
Sunt casatorit de aprox 11 ani, avem impreuna doi copii, un baiat de 9 ani si o fetita de 2 ani si jumatate. Locuim in apartamentul socrilor, fara socri ( el sta in alt apartament la 200m distanta de noi), care este pe numele lor. Ne ajuta cu cresterea copiilor socrul meu, soacra mea fiind decedata. In toti acesti ani am avut destul de multe discutii si certuri cu sotia mea pe diferite teme. Printre alte probleme care ma deranjeaza este ca ea bea, zilnic, bere neagra, tarie ( vodca s.a. ). Asta o face pe ascuns, nu de fata cu mine. In partea a doua a zilei deja se cunoaste schimbarea ei. Cand este ametita striga la copii, ii jigneste, mai ales pe cel mare. Iar seara se ia de fetita ca nu vrea sa adoarma, o jigneste si pe ea, si imi jigneste si rudele mele. Ea in discutiile cu mine nu recunoaste ca bea. Baiatul deja stie si el unde isi ascunde ea bautura, dupa ce le bea, tot pe ascuns arunca la gonoi pe furis cutiile goale, sticlele etc. In general are grija de fetita, insa seara se inchide in camera ei, si cica adoarme fata, intre timp ea mai serveste, alapteaza, si daca nu adoarme o jigneste. Nu si-a cautat de munca stam in salariul meu. Socrul meu si lui ii place paharul, chiar el o serveste uneori, deci nu am ce sa vorbesc cu el. Am inceput sa fac inregistrari cu telefonul cum jigneste fata seara, cum jigneste baiatul cand nu se descurca la teme.
Ce as putea sa fac.
Un divort cred ca ar afecta copii, dar parca nici asa nu mai merge.
Baiatul deja nu o mai asculta deloc cand e bauta.
I-am zis in luna ianuarie anul acesta sa divortam la notar, nu este de acord, cand deschid subiectul efectiv schimba vorba sau se face ca nu aude.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:21, 25 Aprilie 2016
Dacă se dovedește ca e alcoolica aveți șanse sa obțineți copilul.
Faptul ca bea ceva nu înseamnă însă că este alcoolica.

Veți vedea la proces ce va ieși în funcție de probe.
Conform art.398(1) NCC"Daca exista motive intemeiate ,avand in vedere interesul superior al copilului ,instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
(2) Celalalt parinte pastreaza dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului,precum si dreptul de a consimti la adoptia acestuia."
Desigur, ca,ptr. a judeca astfel, depinde de probele din proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legaturi personale cu minorul mihamiha14 mihamiha14 am divortat acum 2 ani de fostul sot,iar fetita(5ani)mi-a fost incredintata mie.m-am luptat sa obtin drept de vizita sau legaturi personale intre tata si ... (vezi toată discuția)
Custodie tata sau custodie comuna max_marius max_marius buna ziua ma numesc marius si sunt casatorit de 8 ani avand 2 copii unul de 7,8 ani si unul de 2,9 luni.Lucrurile dintre mine si sotie nu merg cam de un an de ... (vezi toată discuția)
Proces de divort-situatie copii tudosoiu tudosoiu Buna seara, sunt in proces de divort cu sotul meu. El a parasit casa bun comun si locuieste la parintii lui. Avem doi copii minori (fetita de 4ani si baietelul ... (vezi toată discuția)