avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa, sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa, sau nu

In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum trebuie ci altereaza adevarul,declara in fals la aceste intrebari despre ce infractiune este vorba ?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 09:41, 28 Aprilie 2016
Daca era interogat ca suspect, avea dreptul sa se apere cum vrea, inclusiv prin minciuna.
In concluzie , sa inteleg ca poate fi tras la raspundere penala pentru motivele expuse insa ramane la aprecierea organelor de urmarire penala pe ce infractiune din cele 3 ipoteze:
Marturie mincinoasa,fals in declaratii,sa fals in inscrisuri sub semnatura privata art 322 prin rap la art 320.Am solicitat organului de urmarire penala sa desfiinteze acest interogatoriu avand in vedere ca instanta civila si-a intemeiat motivarea de respingere a actiunii pe acesta si prin urmare sa mi se deschida calea revizuirii . Se poate asa ceva?
Inca o data: daca suspectul il minte pe judecator, nu comite nicio infractiune. In general, fiecare om dat in judecata are dreptul sa se apere cum vrea muschii lui, nu este obligat sa se autoincrimineze. Sigur ca judecatorul nu este obligat sa-l creada pe cuvant, deci la o adica ar fi putut fi prins cu minciuna. Daca asa cum ati spus a trimis documente false la ITM, acest lucru s-ar retine drept infractiune.
Revin cu inca un aspect in ceea ce priveste raspunsurile la interogatoriu.
In cazul in care aceste raspunsuri nu sunt date de administratorul societatii asa cum se arata in art 222 din VCPC ci de o alta persoana care a raspuns la toate aceste intrebari cat si ca s-a folosit de numele administratorului societatii si a semnat in numele acestuia fara nici o imputernicire de a reprezenta societatea in litigiul de munca, in acest sens se poate retine falsul in inscrisuri sub semnatura privata prev de art 322 prin raportare la art 320 din NCP si uzul de fals?
Ce pareri aveti in aceasta situatie ? Am sa dovedesc aceste afirmatii prin solicitarea unei expertize grafice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)
Medierea inselaciunii si a falsului ca mijloc fraudulos oltul oltul poate fi mediat o infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata? mentin ca infractiunea de fals a fost comisa ca infractiune \\"secundara\\" in ... (vezi toată discuția)